Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adolescent ucis. Şoferul după gratii

inculpatul Andronic Dumitru, cel care a provocat un accident soldat cu decesul unui adolescent de 16 ani, în august 2018, după ce s-a urcat băut şi fără permis la volan, şi-a primit condamnarea • Judecătoria Făurei l-a condamnat pe şoferul teribilist, care a şi fugit de la locul accidentului, la o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni închisoare pentru ucidere din culpă • inculpatului i s-a interzis dreptul de a conduce orice categorie de autovehicule pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale • tânărul din Jirlău a provocat accidentul mortal în noaptea de 4 spre 5 august 2018, când a pierdut controlul direcţiei de deplasare a autoturismului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, rezultând decesul victimei D.D.I.

 

Închisoare pentru şoferul teribilist din Jirlău, care în luna august 2018 a provocat un accident tragic soldat cu decesul unui adolescent de 16 ani. Inculpatul Andronic Dumitru s-a urcat băut la volan, fără a se gândi la siguranţa celor pe care îi avea alături de el în autoturism, şi a gonit pe şosea. Numai că, la un moment dat, nu a mai putut stăpâni volanul şi s-a răsturnat, accidentul aducându-i sfârşitul unui minor de 16 ani. Ştiindu-se cu musca pe căciulă, şoferul teribilist a fugit de la locul faptei, însă poliţiştii i-au dat de urmă. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru infracţiunea de ucidere din culpă, iar acum a primit o pedeapsă cu închisoarea.

 

Judecătoria Făurei a dispus condamnarea fără acord de recunoaştere, a inculpatului Andronic Dumitru, la şedinţa din data de 15 aprilie. S-au aplicat mai multe pedepse, fiind vorba despre mai multe infracţiuni, însă în final s-a ajuns la o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni închisoare. Instanţa i-a interzis unele  drepturi inculpatului, printre care se numără dreptul a conduce un autoturism. Magistraţii Judecătoriei Făurei l-au condamnat pe inculpatul Andronic Dumitru la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi i-au interzis acestuia dreptul de a conduce orice categorie de autovehicule pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii. Inculpatul a mai primit pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, plus interzicerea unor drepturi ca pedeapsă complementară. S-a mai aplicat inculpatului Amdronic pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului. Şi s-a adunat ceva în final. “Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului Andronic Dumitru, de 2 ani şi 6 luni închisoare, 1 an şi 6 luni închisoare, 1 an închisoare şi 1 an şi 6 luni închisoare, stabilite în prezenta cauză, inculpatul urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 16 luni (1 an şi 4 luni) reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite. În final inculpatul va executa pedeapsa de 3 ani şi 10 luni închisoare. Interzice inculpatului dreptul de a conduce orice categorie de autovehicule, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale de 3 ani şi 10 luni închisoare, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu a inculpatului, de la data de 06.08.2018 la data de 27.12.2018 inclusiv. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat necesare în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Obligă inculpatul la plata sumei de 2.930 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Făurei la data de 15 aprilie.

Cu siguranţă inculpatul va formula apel în acest caz, mai ales că prima instanţă l-a trimis în spatele gratiilor, dosarul fiind apoi trimis la instanţa superioară unde se va lua decizia finală.

 

Cum şi-a găsit moartea un adolescent de 16 ani

 

În vara anului trecut, minorul s-a urcat în maşina condusă de  Andronic Dumitru, fără a se gândi vreun moment că nu va mai scăpa viu. Tânărul decedat nu era singurul din autoturismul condus de şoferul teribilist.

Potrivit procurorului de caz, din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 4/5 august 2018, Andronic Dumitru a condus autoturismul Opel Corsa, în care se mai aflau patru tineri, pe un drum public de pe raza localităţii Jirlău, din judeţul Brăila, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi având o îmbibaţie alcoolică de 1,40 grame la mie alcool pur în sânge. Şoferul a pierdut controlul direcţiei de deplasare a autoturismului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, rezultând decesul victimei D.D.I., în vârstă de 16 ani, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului. Ulterior, arată procurorul, inculpatul a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat la domiciliul său din localitatea Jirlău.

După cum au stabilit poliţiştii, şoferul de 18 ani circula pe continuarea unei străzi din Jirlău, intrând pe un drum de exploataţie agricolă, drumul agricol fiind unul deschis traficului rutier, acesta făcând parte din categoria drumurilor publice, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. După producerea accidentului mortal, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,85 mg/l, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au stabilit că accidentul s-a petrecut duminică (5 august), în jurul orei 00.00. La volan s-a aflat tânărul de 18 ani, iar ca pasageri i-a avut pe patru minori, cu vârste între 15 şi 16 ani. Şoferul a intrat pe drumul de exploataţie agricolă şi a reuşit să mai conducă doar 300 metri de la intrarea pe acest drum, apoi a ieşit în decor pe partea stângă a sensului de mers.Din păcate, accidentul s-a soldat cu moartea unui adolescent.

Inculpatul Dumitru Andronic a ajuns în spatele gratiilor, la data de 7 august, asta după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au propus arestarea preventivă a şoferului teribilist de 18 ani, măsura fiind admisă de instanţă. Ulterior, inculpatul a fost trimis în arest la domiciliu, iar la sfârşitul lunii decembrie 2018 acesta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, măsura fiind menţinută şi acum.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Andronic Dumitru, pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Făurei, la data de 26 septembrie 2018. Inculpatul a invocat unele excepţii şi a sperat că scapă de judecată, însă nu a avut sorţi de izbândă.
Categorie articol: 

Comentarii