Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Administrator cercetat pentru infractiuni economice

Un brailean a ajuns in fata anchetatorilor dupa ce, in calitate de administrator la o societate comerciala, a efectuat o serie de tranzactii comerciale suspecte cu o firma din Craiova.
Lucratori din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfasurat activitati specifice si au stablit ca tranzactiile s-au facut in cursul lunii iulie 2006 si au constat in introducerea in circuitul economic a unor cantitati de cereale care nu se pot justifica ca provin de la agenti economici parteneri pe filiera cerealelor.
In perioada respectiva, in baza unor facturi fiscale de aprovizionare, in valoare de 123.811,17 lei, emise de societatea comerciala din Craiova, administratorul societatii brailene a dispus inregistrarea facturilor in evidenta contabila. Cercetarile politistilor au stabilit ca, in realitate, societatea craioveana nu a livrat nici o cantitate de cereale. "Acest mod de operare a condus la evidentierea in actele contabile sau in alte documente legale ale societatii din municipiul Braila a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, ceea ce a avut ca urmare diminuarea obligatiilor de plata catre bugetul general consolidat cu aproximativ 30.000 de lei", a precizat agent Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Impotriva administratorului brailean s-a inceput urmarirea penala, in conformitate cu Art. 9 din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, urmind ca dosarul sa fie definitivat si inaintat Parchetului, cu propunere corespunzatoare. (A.M.)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii