Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Administratia locala va fi mai transparenta

Asociatia Pro Democratia Club Braila a demarat un nou proiect care urmareste asigurarea transparentei la nivelul administratiei locale, in ceea ce priveste utilizarea finantarilor nerambursabile din fonduri publice. In acest scop, a fost creata reteaua informala de ONG-uri locale a carei misiune este de a se constitui intr-un factor de presiune asupra Consiliului Local Municipal Braila. Aceasta retea va elabora o propunere concreta si viabila care sa vina in ajutorul administratiei publice locale, in vederea aplicarii Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general.
"Membrii retelei vor analiza problemele de finantare nerambursabila din fonduri publice identificate la nivelul administratiei publice locale in urma unei cercetari coordonate de catre APD, ce se va concretiza intr-un raport, vor colecta si analiza solutiile acestor probleme date de alte consilii locale din tara, vor elabora un set de masuri menite sa creasca transparenta, vor realiza demersuri menite sa convinga Consiliul Local sa isi insuseasca directiile de actiune si masurile concrete propuse in cadrul strategiei" se arata intr-un comunicat al APD.
Ieri, la sediul Asociatiei Pro Democratia Club Braila, a avut loc prima sedinta de lucru a retelei informale de ONG-uri locale in cadrul careia au fost puse bazele viitoarei colaborari si au fost stabilite modalitatile de lucru.
"Transparenta cheltuirii fondurilor publice ar trebui sa fie un deziderat pentru o administratie publica, ce lucreaza in interesul cetatenilor, iar procedurile prin care sint alocate aceste fonduri sa fie clare si accesibile oricarui cetatean" a precizat Mariana Bitca, coordonator proiecte al Asociatiei Pro Democratia Club Braila.
Categorie articol: 

Comentarii