Mergi la conţinutul principal

Administratia locala stringe rindurile in lupta contra drogurilor

Sala ronda a Prefecturii a gazduit, ieri, o intilnire a reprezentantilor administratiei locale, Prefectura, Consiliul Judetean, Primarie si ai serviciilor deconcentrate, pentru a se consulta in privinta unei strategii pentru prevenirea consumului de droguri. Actiunea a fost initiata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, institutie care a si pus la punct strategia judeteana in conformitate cu strategia de la nivel national. Reprezentantul Centrului Antidrog Braila, Elena Nichifor, a explicat care a fost ratiunea pentru care au realizat aceasta strategie: nici o comunitate nu e protejata impotriva consumului de droguri, la nivel national s-a semnalat o crestere a consumului substantelor interzise, dar si a drogurilor acceptate de societate, in rindul adolescentilor si ca este mai usor sa previi inainte sa se produca un fenomen indezirabil. Apoi a prezentat obiectivele si prioritatile strategiei. Obiectivul general este prevenirea consumului si reducerea cererii de droguri la nivelul judetului Braila, iar intre prioritati au fost amintite: informarea, educarea si sensibilizarea populatiei, atragerea si motivarea parintilor in vederea implicarii in activitati de prevenire, desfasurarea de activitati de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri, in parteneriat cu autoritatile locale, dezvoltarea cantitativa si calitativa a serviciilor si cooperarea institutionala.
Conducatorul Directiei de Sanatate Publica, dr. Lucica Scutaru, a precizat ca strategia este foarte buna si ca se bucura ca vor exista si banii necesari pentru a o aplica, iar viceprimarul Lucian Tilea a remarcat ca ar fi oportuna implicarea mai accentuata a Bisericii in actiunile strategiei.
"Din cite stiu, drogurile nu sint un fenomen ingrijorator in judetul Braila. Cele mai multe probleme cu care ne confruntam sint din cauza consumului de alcool. Consider ca este o mare problema prezenta nenumaratelor circiumi gard in gard cu scoala. Cind primesc autorizatia de functionare nu li se permite sa comercializeze tigari si bauturi alcoolice, insa dupa aceea ei vind asemenea produse. Ar trebui controlati, ar trebui sa facem ceva in acest sens", a spus viceprimarul Lucian Tilea. Aceasta idee a fost sustinuta si de vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, care a sugerat ca aceste controale ar trebui efectuate chiar de Primarie. Reprezentantul Jandarmeriei a precizat ca aceasta institutie ar putea sa efectueze aceste controale, sa-i prinda pe picior gresit pe comercianti, iar in aceste conditii Primaria sa le anuleze autorizatia de functionare. Prefectul Nicolae Mitroi a fost si el de acord si a propus ca aceste actiuni sa se desfasoare chiar inainte de inceperea scolii, in acelasi timp in tot orasul, pentru ca acesti comercianti sa nu aiba timp sa se pregateasca de control. Reprezentantul Politiei de Frontiera a spus ca institutia pe care o reprezinta va intensifica verificarile si va coopera cu institutiile abilitate pentru combaterea traficului de droguri, insa a atras atentia asupra unei alte probleme pe care o considera importanta: existenta culturilor "spontane" de cinepa autohtona. Aceasta, dupa prelucrare, da un drog foarte slab insa, in combinatie cu alcoolul, devine foarte periculoasa si considera ca ar trebui luate masuri, impreuna cu Ministerul Agriculturii, pentru depistarea si distrugerea acestor culturi "spontane". In final, toti reprezentatii administratiei au fost de acord ca strategia este foarte buna, ca trebuie implementata si ca, in plus, ar trebui facute mai multe eforturi pentru ocuparea timpului liber al adolescentilor, orasul sa vina cu oferte mai consistente, pentru ca lipsa de preocupare ii duce catre alcool, tutun si droguri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro