Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Administraţia Pieţelor cumpără tarabe noi pentru Microhală

• achiziţia are o valoare estimată de 237.500 lei, fără TVA • piaţa din zona Hipodrom este, de altfel, în plin proces de reabilitare şi modernizare • conducerea APT a anunţat că, în cursul lunii mai, vor începe şi lucrările de modernizare la Piaţa Obor

 

Administraţia Pieţelor vrea să cumpere 125 de tarabe noi din fibră de sticlă, acestea urmând a fi amplasate pe platoul Pieţei Microhală, din zona Hipodrom, iar pentru fiecare unitate este dispusă să plătească maxim 1.900 lei, fără TVA. Aşa că a lansat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) procedura achiziţiei. Potrivit anunţului, după cum aminteam mai devreme, este vorba despre 125 de tarabe din poliester armat cu fibră de sticlă, “rezistente la uzură şi la factorii de mediu specifici pieţelor agroalimentare, prevăzute cu kit pentru alimentare cu energie electrică”.

Procedura este programată pentru începutul săptămânii viitoare, mai precis luni, 10 aprilie, şi are o valoare estimată a achiziţiei de 237.500 lei. Firmele interesate de acest contract trebuie să constituie o garanţie de participare în cuantum de 2.375 lei şi să prezinte comisiei de licitaţie din cadrul APT Brăila şi lista principalelor livrări de produse similare în ultimii 3 ani. Tipul procedurii pentru această achiziţie este “Cerere de ofertă / Procedură simplificată - într-o singură etapă”, iar criteriul de atribuire este “preţul cel mai scăzut”.

De precizat că lucrările de modernizare a Pieţei Halelor au fost demarate la jumătatea lunii februarie şi au termen final de execuţie până la finele lunii iulie anul acesta, costul fiind stabilit la 761.759,98 lei, plus TVA. Constructorul a fost stabilit în urma licitaţiei organizate pe SEAP: o societate din Brăila, SC Pricons SRL, companie care mai are la activ 55 de achiziţii publice obţinute prin contracte, în valoarea totală de aproximativ 1,3 milioane de euro. Câteva sunt lucrări derulate în Galaţi, dar şi la nivelul judeţului nostru, unele în Lacu Sărat sau în comuna Gemenele.

Reamintim că, Administraţia Pieţelor a început anul trecut un amplu proiect investiţional în cadrul căruia şi-a propus modernizarea tuturor pieţelor agroalimentare din oraş. Astfel, în luna septembrie 2016 au fost demarate lucrările la Piaţa Mare. A fost igienizată Hala Centrală, s-a turnat asfalt pe platforma sectorului de legume, s-au realizat pante spre gurile de scurgere şi s-au schimbat tarabele din tablă cu unele noi, din plastic. Tot atunci a fost amenajată şi piaţa de păsări.
Categorie articol: 

Comentarii