Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Administraţia Creşelor Brăila are nevoie de 14 medici şi asistenţi pentru cabinetele medicale şcolare

* un concurs de recrutare este în desfăşurare în această perioadă, mare parte a posturilor devenind vacante după pensionarea mai multor angajaţi

Serviciul Public de Asistenţă Medicală şi Administrare a Creşelor Brăila (SPAMAC), aflat în subordinea Primăriei Brăila, are nevoie de medici şi asistenţi pentru cabinetele medicale şcolare şi pentru o creşă din municipiu. Aşa cum ne-a declarat Talib Metanet, directoarea SPAMAC, în această perioadă este în desfăşurare un concurs pentru ocuparea a 14 posturi, 3 de medici şi 11 de asistenţi medicali, cele mai multe fiind vacantate după ieşirea la pensie a unor angajaţi. Aceasta ne-a mai precizat că angajările nu au nicio legătură cu recrutarea de personal medical care va asigura vaccinarea anti Covid-19 în cadrul centrelor ce vor fi deschise în sălile de sport a mai multor şcoli şi licee din municipiu. Precizăm că din cele 12 centre care ar trebui să funcţioneze în 7 locaţii, în prezent doar un singur centru este activ, cel de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, acolo unde brăilenii din etapa a doua se pot imuniza cu vaccinul AstraZeneca, recomandat persoanelor între 18 şi 55 ani.
Revenind la concurs, conform platformei posturigov.ro, Serviciul Public de Asistenţă Medicală şi Administrare a Creşelor Brăila are nevoie de doi medici specialişti, un medic primar (post cu jumătate de normă), nouă asistenţi medicali, un asistent medical principal şi un asistent medical principal stomatolog.
Pentru posturile de medic specialist, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: studii superioare de specialitate; certificat de specialist;
certificatul de membru şi avizul anual privind exercitarea profesiei de medic. Pentru postul de medic primar cu jumătate de normă, cerinţele sunt:
studii superioare de specialitate; certificat de specialist primar; vechime 5 ani în specialitate; certificatul de membru şi avizul anual privind exercitarea profesiei de medic.
În ceea ce priveşte posturile de asistenţi medicali, candidaţii trebuie să aibă
studii postliceale sanitare şi certificat eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. Vechimea în muncă constituie un avantaj, iar candidaţii trebuie să deţină şi cunoştinţe de utilizare şi operare PC. Aceleaşi criterii trebuie să le îndeplinească şi cei care se înscriu pentru postul de asistent medical principal, la care se adaugă vechimea în muncă de minim 5 ani, adeverinţă de grad principal şi aviz de liberă practică vizat Ia zi. Pentru postul de asistent medical principal stomatolog se cer studii superioare sanitare de scurtă durată.
Astăzi este ultima zi în care se pot depune dosarele de înscriere la concurs. Pe 4 martie va avea loc proba scrisă, iar pe 8 martie proba practică de lucru pe calculator.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii