Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adjunctul de la Penitenciarului Braila, trecut in rezerva

Directorul adjunct pentru siguranta si regim penitenciar din cadrul Penitenciarului Braila, inspector sef principal Stefan Ciupitu, a fost trecut in rezerva de catre conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Asta dupa ce ANP a facut o scurta evaluare a inchisorilor din tara si a descoperit unele nereguli care au dus la destituiri din functii. "Am dispus destituirea directorului de la Baia-Mare, trecerea in rezerva a adjunctului de la Braila si destituirea directorului adjunct de la Jilava", a declarat Ioan Bala, director general ANP. Dupa cum ne-au precizat surse din cadrul ANP, Stefan Ciupitu si-a depus cererea pentru pensionare, dar, se pare ca decizia a fost putin fortata. Astfel, in urma evaluarii efectuate in Penitenciarul Braila au fost constatate unele nereguli si animozitati intre directorul adjunct si restul personalului, inclusiv conducerea institutiei, ceea ce a dus la trecerea in rezerva. "Lucrurile nu au mers asa cum trebuie dupa o prima evaluare, directorul adjunct a inteles situatia, si-a recunoscut incapacitatea de a rezolva anumite probleme si si-a depus cererea de pensionare", ne-a declarat Valentin Munteanu din cadrul ANP.
La rindul sau, directorul Penitenciarului Braila, prim-procuror Ionel Gilca, a precizat ca in momentul in care a venit la conducerea institutiei a fost nemultumit de indolenta cu care unii angajati isi indeplineau sarcinile de serviciu si a luat masuri in acest sens. Astfel, in urma unor sesizari inaintate de conducerea Penitenciarului, directorul adjunct pe siguranta, Stefan Ciupitu, este cercetat in Comisia de Disciplina din cadrul ANP. "In afara faptului ca nu isi indeplinea la timp atributiile, nu au fost alte probleme. Este insa cercetat disciplinar pentru ca au fost gasite unele lacune in activitatea sa", a spus prim-procuror Ionel Gilca.
Legat de evaluarea efectuata la penitenciarul din Braila, in urma careia calificativul a fost "satisfacator", seful institutiei ne-a explicat ca nu au fost descoperite nereguli majore si oricum a fost intocmit un plan de masuri ce a fost trimis la ANP si s-a trecut deja la realizarea lui. "Nu a existat de fapt o evaluare, dar cind detinutul Marcel Dogarescu nu s-a mai intors la unitate dupa ce primise o invoire de 24 de ore, era normal ca un ofiter din cadrul ANP sa vina sa verifice in ce conditii s-a acordat aceasta recompensa. A vazut ca totul a fost in regula, conform legii, si a intocmit un raport. Acesta a verificat si alte aspecte din cadrul institutiei si a mai gasit mici nereguli. Nu au fost insa probleme mari", a precizat directorul Penitenciarului Braila, prim-procuror Ionel Gilca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii