Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adina Chirita a cistigat "Pionul nazdravan"

Vineri dimineata, la Gradinita "Dumbrava Minunata" s-a desfasurat ultima etapa a unei competitii de sah rezervate prescolarilor, "Pionul nazdravan", un concurs organizat de Clubul "Orizont 64" si finantat de catre Directia pentru Sport a Judetului Braila.
Prima parte a competitiei, cea de selectie, a fost realizata de educatoarea Mirela Popa, iar din cei 30 de copii, primii zece s-au calificat pentru faza finala.
Turneul final a fost organizat impecabil. Directoarea gradinitei, Nuta Mazilu si educatoarea Mirela Popa au asigurat cadrul optim de desfasurare, iar Ionel Balcan, vicepresedintele Clubului Orizont 64 s-a prezentat la concurs precum Mos Craciun, adica incarcat cu daruri pentru toti cei zece participanti.
Dupa primele trei runde disputate in sistem elvetian, trei concurenti aveau maximum de puncte, astfel ca in semifinale s-au intilnit Adina Chirita si Gabi Prefit, iar la masa a doua Octav Filip si Daniel Bogdan, cel de-al patrulea clasat. Finala mare a competitiei a fost cistigata de Adina Chirita, care a devenit prima campioana judeteana la sah la categoria de virsta, copii prescolari, pe locul al doilea s-a clasat Octav Filip iar pe al treilea, Gabi Prefit.
Cistigatoarea turneului "Pionul nazdravan" a primit o cupa uriasa, din partea DSJ, cadou oferit micutei jucatoare de Paunita Iuga, referent in cadrul acestei institutii, insa toti participantii au primit diplome, medalii si cite o sacosa plina cu dulciuri.
"Este o premiera pentru sahul brailean, pentru ca la finalul acestui turneu, la care au participat copii cu virste intre 5 si 7 ani, s-a decernat si titlul judetean la copii prescolari. A fost un concurs interesant si chiar disputat pot spune, pentru ca au fost citiva copii care au aptitudini reale pentru acest sport. Ma bucur ca sint multi copii carora le place sahul, iar prin aceste actiuni le vom oferi in continuare sansa de a practica sahul intr-un cadru organizat. Vreau sa multumesc Directiei pentru Sport ca sprijina astfel de competitii si ca participa efectiv la dezvoltarea sahului brailean", a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele Clubului "Orizont 64".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii