Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adevarate opere de arta expuse pe simezele Casei Tineretului

Unii dintre cei mai renumiti artisti textilisti din tara se afla reprezentati, in aceasta perioada, la Braila, intr-o frumoasa expozitie care si-a deschis portile, marti seara, la Casa Tineretului. Foaierele intitutiei gazduiesc cu generozitate expozitia itineranta "Trienala de arta textila", inaugurata in capitala, la sfirsitul lunii noiembrie a anului trecut. Printre expozanti se numara si artista braileana Marilena Ioanid, reprezentata de trei lucrari foarte bine apreciate de critici. "As putea spune ca expozitia care se deschide la Braila este un compendiu al Trienalei bucurestene, care a reunit artisti din arealul romanesc, dar si din strainatate. La manifestare s-au afiliat si citiva textilisti care nu au participat la expozitia de la Bucuresti, dar care au adus lucrari de mare forta si au reusit sa dea un impuls nou acestei manifestari", a subliniat invitatul special al evenimentului, istoricul si criticul de arta Adrian-Silvan Ionescu, care a indeplinit functia de presedinte al juriului la cea de-a V-a editie a "Trienalei de arta textila" de la Bucuresti.
La deschiderea expozitiei de la Casa Tineretului au mai fost invitati Gheorghe Gogescu, artist plastic profesionist, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAPR) si directorul Trienalei, artistul Traian Boicescu si Mihai Precup, reprezentant al UAPR. Rolul de gazda a fost asumat de Niculina Moisescu, vicepresedintele Consiliului Judetean, artista Marilena Ioanid si Gheorghe Mosorescu, presedintele filialei Braila a UAP. Dupa cuvintul de deschidere rostit de catre vicepresedinte CJ si prezentarea invitatilor, a urmat prezentarea lucrarilor facuta chiar de criticul de arta Adrian Silvan Ionescu. Printe alti artisti renumiti din tara, pe care i-a mentionat, acesta a apreciat-o pe Marilena Ioanid, ca fiind "o artista locala de larga respiratie care a avut intotdeauna prezente remarcabile la expozitiile de specialitate. In aceasta expozitie, este reprezentata de trei lucrari "Involburare", "Rac si scorpion" si "Compozitie cu pasari", unde filfiirile aripilor si aspecte din strafundurile intunecate ale marii isi gasesc o fidela reprezentare in aceste bogate lucrari", a evidentiat criticul de arta.
Expozitia sta la dispozitia publicului brailean, pina pe data de 9 mai, dupa care va putea fi vizitata in galeriile de arta galatene. Manifestarea a fost organizata de Consiliul Judetean Braila, Uniunea Artistilor Plastici din Romania si Centrul de Creatie.
Categorie articol: 

Comentarii