Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen a fost amânată

"Astăzi, două state membre au făcut imposibilă adoptarea unei decizii privind extinderea Schengen. Acest lucru ne duce la o concluzie tristă în privinţa încrederii reciproce între statele membre", a declarat Jerzy Miller, ministrul polonez de Interne, joi, la Bruxelles.
"La data semnării Tratatului de aderare, România şi Bulgaria au primit promisiunea că, dacă îndeplinesc condiţiile necesare, vor fi admise în Spaţiul Schengen. ştim din aprilie că au îndeplinit condiţiile. Azi, promisiunea a fost încălcată", a mai spus ministrul polonez.
Decizia privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen se amână pentru o dată neprecizată, după ce preşedinţia poloneză a UE nu a supus votului Consiliului JAI de joi acest subiect, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse europene.
Discuţiile din Consiliul JAI pe acest subiect s-au încheiat, însă fără a se ajunge la un consens - necesar pentru luarea unei decizii privind aderarea la Schengen.
Preşedinţia poloneză a UE nu a supus chestiunea la vot, evitând practic o decizie negativă, care ar fi făcut necesară reluarea unei părţi a procedurii juridice de aderare, au relatat sursele citate.
De asemenea, preşedinţia poloneză a avut întâlniri separate cu reprezentanţii Olandei şi Finlandei şi urmează să prezinte în scurt timp o declaraţie oficială privind discuţiile din Consiliul JAI pe aderarea României şi Bulgariei la Schengen.
Categorie articol: 

Comentarii