Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Addiction: "Cu «New generation» am vrut să transmitem mesajul noii generaţii într-un mod accesibil şi iubit de toţi"

- Cum a luat naştere trupa?
Bogdan: Trupa a fost înfiinţată pe 14 mai 2007 de către mine şi Silviu. Pe 20 decembrie 2008 l-am "înrolat" şi pe Alex şi am concertat împreună cu el în aceeaşi zi. Neavând solist vocal, am dat un anunţ pe site şi în ziarul Obiectiv, în urma căruia diverşi vocalişti s-au prezentat la audiţii. Dintre toţi am decis că cel care se integrează perfect stilului nostru este Cristi, care s-a bucurat să ni se alăture, fiind ultima piesă de puzzle ce lipsea.
- Ce semnifică Addiction pentru voi?
Silviu: Este modul prin care exprimăm ceea ce simţim, gândurile şi sentimentele noastre, dar şi o mare oportunitate, deoarece ceea ce facem acum poate constitui bazele unei posibile cariere în muzică.
- Ce a însemnat Youth Rock Fest pentru voi?
Cristi: Modalitatea de a ne afirma şi de a demonstra că suntem buni nu numai la nivel judeţean ci şi la nivel naţional, concurând cu 10 trupe din diverse judeţe ale ţării.
Bogdan: Şansa de a ne afirma pe piaţa muzicală. Am câştigat atât un videoclip cât şi experienţă. În plus, am avut şansa de a întâlni şi alte trupe tinere ca şi noi.

- Ce aţi simţit când aţi aflat că sunteţi câştigătorii marelui premiu?
Cristi: La început am fost emoţionat deoarece trupele au fost bine pregătite, însă când am aflat că am câştigat, am îngheţat.
Alex: Nu mi-a venit să cred, am fost în culmea fericirii.
Silviu: Nu pot descrie în cuvinte ceea ce am simţit, a fost unic.

 

21addic2
Filmări cu peripeţii. Ore întregi de înregistrări pe una dintre cele mai frumoase ambarcaţiuni din Brăila au fost distruse. Realizatorii videoclipului au reuşit să salveze doar câteva cadre care apar în producţia finală

"Inspiraţia mi-a venit în urma unor conflicte cu profesorii"

 

- Cum au decurs primele filmări?
Silviu: A fost pe cât de obositor pe atât de distractiv şi interesant. Din fericire, am avut parte de oameni profesionişti care ne-au dat indicaţii folositoare.
Alex: În ciuda efortului depus am căpătat experienţă, sfaturile care ne-au fost date fiindu-ne de mare ajutor.
- Alex, tu eşti cel care a compus versurile melodiei "New Generation". Ce ai vrut mai exact să transmiţi prin ele?
Alex: Am vrut să transmitem mesajul noii generaţii într-un mod accesibil şi iubit de toţi, prin muzică. Inspiraţia mi-a venit în urma unor conflicte cu profesorii, care nu-mi înţeleg modalitatea de a mă exprima prin înfăţişare, mie şi multora dintre colegii mai mari sau mai mici, de la şcoala mea sau de la alte şcoli. Din păcate, cam peste tot situaţia e la fel, profesorii nu înţeleg modul de a se exprima al noii generaţii. De exemplu, lungimea părului. Ce legătură are cât de lung ai părul cu respectul faţă de dascăli şi cât de bine înveţi la şcoală? "Aşa scrie în regulamentul şcolii, tunde-te", ni se spune în mod frecvent, deşi în acel document nici măcar nu se sugerează asta. Alţii chiar spun "E pentru igiena ta", această replică făcându-ne să ne simţim cât se poate de prost. Ştiu că nu sunt singurul în situaţia aceasta, aşa că m-am gândit să exprim ceea ce simt prin muzică.
- Unde s-au desfăşurat filmările?
Silviu: În 11 locaţii: în primul rând la bordul celei mai luxoase ambarcaţiuni de la debarcader. A fost un moment unic, mai ales când ne-am cocoţat pe prova în timp ce aceasta mergea. Apoi pe Esplanadă, în faţa fântânii principale, la fântânile de mai jos, în barul hotelului Traian, în studioul Şcolii populare de Arte, în Parcul Monument, pe Faleză, pe strada Mihai Eminescu, la graffiti-ul de la fostul CLT, în pub-ul "Toate pânzele sus" şi pe Faleză, la intersecţia cu Împăratul Traian, la o ruină, ultimele două fiind singurele locaţii unde am cântat live. La fel de impresionantă a fost întâlnirea cu 20 de motociclişti. Nu credeam că în Brăila există bykeri aşa cum vezi prin filme. Am fost cu toţii impresionaţi şi le mulţumim din suflet pentru că au acceptat să participe la realizarea videoclipului nostru.
- Pe parcursul filmărilor aţi întâmpinat dificultăţi?
Cristi: Vremea nu prea a ţinut cu noi, am avut de asemenea parte de oboseală şi mult stres, dar şi de distracţie. Cel mai neplăcut moment a fost când am aflat, după ce am terminat filmările, că s-a stricat caseta cu înregistrarea de pe ambarcaţiunea de lux. Mare păcat!

21addic3
Toate filmările la "New generation" au fost realizate în Brăila

"Anul viitor dorim să scoatem un album"

- În urma realizării videoclipului aţi căpătat mai multă faimă?
Bogdan: Suntem siguri că videoclipul va promova atât piesa cât şi trupa, însă suntem la început şi mai avem mult de lucru până să avem lansarea la TV sau radio.
- Fanii ce zic de videoclip?
Silviu: Din comentariile postate pe site-ul oficial înţelegem că sunt mulţumiţi şi ne încurajează pe mai departe, având încredere în forţele noastre.
Alex: Le plac atât piesa cât şi videoclipul, cei mai mulţi se identifică în această piesă.
- Ce planuri aveţi pentru viitor?
Silviu: Pentru viitorul apropiat avem şanse să cântăm la Zilele municipiului Galaţi, iar la începutul lunii decembrie, într-un concert la Casa Tineretului. Nu este însă nimic bătut în cuie. Anul viitor dorim să scoatem un album şi să participăm la cât mai multe festivaluri rock din ţară, apariţii TV şi la radio.
- Vreun sfat pentru cei care vor să se apuce de cântat?
Silviu: Muzica presupune muncă, muncă şi iar muncă, dar satisfacţiile sunt pe măsură

* Pe Addiction îi puteţi găsi pe www.addiction-band.com şi le puteţi scrie pe adresa trupa.addiction@gmail.com

"New generation" - Versuri

You've had enough of teachers, you've had enough of school
You've had enough of people telling you what to do.
We're under control, let's start a revolution
We're the new generation, with a worldwide solution.

We, we don't care
'Cause we're the generation screaming out here.

We are the new generation,
It's our time now, so don't tell us what to do.
We really need to take action,
What you know is wrong, what you know isn't true.

We're the generation that's gotta be heard
'Cause all of your ideas are totally absurd
We want everything, now pay some attention
We're gonna change the world, yeah, me and my generation.

We, we don't care
'Cause we're the generation screaming out here.

We are the new generation,
It's our time now, so don't tell us what to do.
We really need to take action,
What you know is wrong, what you know isn't true.

We are the new generation,
It's our time now, so don't tell us what to do.
We really need to take action,
What you know is wrong, what you know isn't true.

'Cause we're the generation screaming out here.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii