Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actul de identitate fals utilizat de Radovan Karadzici ar fi fost eliberat in Romania

Actul de identitate fals, utilizat de fostul lider politic al sirbilor bosniaci Radovan Karadzici pentru a-si ascunde identitatea, a fost emis si eliberat in Romania, sustin surse din cadrul anchetei, relateaza agentia italiana Adnkronos in pagina electronica.
Anchetatorii sustin ca emiterea si eliberarea cartii de identitate a "doctorului Dragan David Dabici", expert in medicina alternativa, ar fi putut fi realizata in Romania. Acestia cred ca ar fi vorba de asumarea identitatii unei persoane decedate.
Politia din Belgrad incearca acum sa stabileasca reteaua de protectori ai fostului lider al sirbilor bosniaci, care a reusit sa ramina in libertate timp de aproape 13 ani.
Ministrul de interne sirb, Ivita Dacici, sustine ca printre protectorii lui Karadzici s-ar numara serviciile secrete din Serbia, care s-au aflat sub comanda fostului lider. "Serviciile secrete l-au protejat si tot serviciile secrete sint cele care l-au sfatuit", a declarat Dacici.
Purtatorul de cuvint al Procuraturii din Belgrad, Bruno Vekarici, a anuntat ca detinutul at putea fi predat la sfirsitul saptaminii autoritatilor Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie, unde va fi judecat pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii comise in timpul conflictului din Bosnia Hertegovina intre 1992 si 1995.

Autoritatile romane nu au emis nici o carte de identitate pe numele Dragan David-Dabici

Autoritatile romane nu au eliberat nici o carte de identitate pe numele Dragan David-Dabici, a anuntat, joi, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, in urma informatiilor potrivit carora actul de identitate fals utilizat de Radovan Karadzici ar fi fost eliberat in Romania.
"In urma verificarilor efectuate in baza centrala de evidenta a persoanelor a rezultat faptul ca nu exista nici o carte de identitate eliberata pe numele Dragan David-Dabici", precizeaza Ministerul Internelor si Reformei Administrative intr-un comunicat, in urma articolelor aparute in presa referitoare la faptul ca actul de identitate fals utilizat de fostul lider politic al sirbilor bosniaci Radovan Karadzici ar fi fost eliberat in Romania.
Totodata, MIRA precizeaza ca, potrivit prevederilor articolului 11 din OUG nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 290/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatile romane abilitate elibereaza acte de identitate numai cetatenilor romani.
Actul de identitate fals, pe numele Dragan Dabici, folosit de Radovan Karadzici pentru a-si ascunde identitatea, a fost emis in Ruma, localitatea sirba din Voivodina, relateaza postul de radio sirb B92, in pagina electronica.
Politia investigheaza modul de obtinere de catre Karadzici a acestei carti de indentitate false si, ca si in cazul lui Stojan Zupljanin, exista posibilitatea ca acesta sa isi fi insusit identitatea unei persoane decedate.
Agentia italiana Adnkronos relata anterior, citind surse apropiate anchetei, ca acest act a fost eliberat in Romania, cel mai probabil pe numele unei persoane decedate.
Karadzici va fi transferat la Haga la sfirsitul acestei saptamini sau la inceputul saptaminii viitoare, potrivit purtatorului de cuvint al acuzarii Bruno Vekarici, care nu a putut oferi data exacta a extradarii, intrucit aceasta depinde de programul stabilit dupa contestarea acesteia in apel, conform spuselor avocatului apararii Svetozar Vujacici.
Intre timp, Vujacici a declarat ca, la Haga, clientul sau se va apara singur. "Karadzici va avea o echipa de experti juristi in Serbia pentru a-l ajuta in aparare, dar se va reprezenta singur la tribunalul de la Haga, asa cum o face si Voislav Seseli intr-o maniera excelenta", a precizat avocatul.
Avocatul a precizat totodata ca judecatorul de instructie a permis familiei sa il viziteze, dar Inaltul reprezentant al comunitatii internationale in Bosnia se opune acestei decizii.
Fratele lui Karadzici, Luka, a declarat citat de agentia Tanjug ca Radovan este multumit de felul cum este tratat in arest in Belgrad. "Fratele meu, avocatul si eu nu avem nici un fel de plingeri referitor la atitudinea personalului de aici, care s-a comportat profesional", a precizat Luka Karadzici, adaugind ca l-ar putea vizita pe fratele sau in cursul zilei.

Numele Dragan Dabici, preluat de Radovan Karadzici, apartine unei persoane in viata

Ministerul sirb de Interne a anuntat ca numele Dragan Dabici, preluat de Radovan Karadzici, apartine unei persoane in viata, relateaza postul B92, in pagina electronica.
"Acest barbat exista, este in viata, ceea ce inseamna ca au fost folosite documente false", potrivit ministerului.
Exista in continuare numeroase intrebari privind identitatea pe care fostul lider al sirbilor bosniaci a folosit-o in timp ce se ascundea de autoritati.
Potrivit unor informatii, Dragan Dabici ar fi murit la Sarajevo, in 1993. Dragan Dabici din Sarajevo a fost ucis de un lunetist din rindul fortelor sirbe comandate de Karadzici.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii