Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actrita Raluca Zamfirescu a incetat din viata

Actrita Raluca Zamfirescu a incetat din viata, duminica dimineata, la virsta de 84 de ani, informeaza Teatrul National Bucuresti.
Actrita Raluca Zamfirescu a decedat dupa o lunga suferinta, in urma unui cancer.
Trupul neinsufletit al actritei va fi depus marti, intre orele 10.00 si 13.00, in foaierul Salii Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti. Inmormintarea va avea loc marti la Cimitirul "Sfinta Vineri" din Capitala.
Fiica scriitorului George Mihail Zamfirescu, Raluca Zamfirescu s-a nascut in 1924. A absolvit Conservatorul de Arta Teatrala si Facultatea de Litere si Filosofie a Universitatii Bucuresti.
Printre piesele de teatru in care a jucat se numara "Asteptind la Arlechin" de Noel Coward, "Trei surori" de A.P.Cehov, "O batista in Dunare" de D.R. Popescu, "Gaitele" de Al. Kiritescu, "Conul Leonida fata cu reactiunea" de I.L.Caragiale, "Domnisoara Nastasia" si "Idolul si Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu.
Totodata, la Teatrul National Bucuresti, a jucat in "Complexul Romania" de Mihaela Michailov, regia Alexandra Badea, "Asteptind la Arlechin" de Noel Coward, regia Ion Cojar, "Tarimul celalalt" de Dusan Kovacevic, regia Horea Popescu, "Trei surori" de A.P. Cehov, regia Yuri Krasovski, "O batista in Dunare" de Dumitru Radu Popescu, regia Ion Cojar, "Caruta cu paiate" de Mircea Stefanescu, regia Mihai Berechet, "Trei pe o banca" de Aldo Nicolai, regia Lia Niculescu, si "Gaitele" de Alexandru Kiritescu, regia Horea Popescu.
De asemenea, Raluca Zamfirescu a fost actrita a Teatrului "Maria Filotti" din Braila intre 1945 si 1947 si a Teatrului Munca si Lumina "Victor Ion Popa", in perioada 1943 - 1945.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii