Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actorul brailean Cornel Cimpoae, in "Nunta lui Figaro"

Duminica, de la ora 18.30, pe scena Teatrului "Maria Filotti" va fi prezentat spectacolul "Nunta lui Figaro", regizat de Radu Olareanu, cel care este si directorul festivalului de la Sighisoara. Scenografia este realizata de Maria Dore, iar din distributie face parte si actorul brailean Cornel Cimpoae.
Teatrul "Jean Bart" din Tulcea este un teatru pe proiecte, iar spectacolul "Nunta lui Figaro" este primul si valoreaza 100.000 de lei. Premiera spectacolului, primul cu adevarat profesionist, produs la Tulcea, a avut loc in vara acestui an.
Regizorul Radu Olareanu a lucrat textul cu mare strictete, reusind sa puna in valoare actorii. Criticii au apreciat ca Radu Olareanu a cautat sa surprinda sunetul miscarii ca vuiet al pamintului scena. Desi realizat dupa o piesa clasica, spectacolul e perfect adaptat modernitatii de astazi. Textul e o comedie cu subiect incitant, in care nastrusnica tema a iubirii si jocurile de seductie produc incurcaturi la tot pasul. Regizorul a propus un spectacol care incepe cu mijlocul piesei. E o tehnica ce apartine montajului de film si are ca rol anticiparea actiunii de mai tirziu. Folosind de doua ori scena tribunalului, o data la inceput si mai tirziu sub forma de pantomima, se accentueaza comicul si situatia de conflict a protagonistilor. De asemenea, prin identificarea contelui, interpretat de Cornel Cimpoae, cu un personaj care de fapt regizeaza evenimentele din piesa, spectacolul capata amprenta ideii de teatru in teatru, tema ce apare de multe ori in contextul scenic si al altor regizori. "Este un spectacol frumos, bun, o comedie savuroasa. Pina acum s-a jucat cu mare succes. De cite ori s-a jucat pina acum publicul s-a bucurat, a reactionat. Cred ca publicului de duminica nu o sa-i para rau ca a venit la teatru", a spus actorul Cornel Cimpoae.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii