Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actorii brăileni, pe scena Teatrului “Odeon” din Bucureşti

• marţi, 15 mai, orele 19.00, la Sala Majestic a Teatrului “ODEON” din Bucureşti,  va avea loc premiera oficială  a spectacolului cu celebra piesă  TARTUFFE de  Molière, în adaptarea scenică şi regia artistică a lui Alexandru Mâzgăreanu

 

Teatrul “Maria Filotti” prezintă  marţi, 15 mai, orele 19.00, la Sala Majestic a Teatrului “ODEON” din Bucureşti,  premiera oficială  a spectacolului cu celebra piesă  TARTUFFE de  Molière, în adaptarea scenică şi regia artistică a lui Alexandru Mâzgăreanu.

Cu o distribuţie de excepţie: Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Borş, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Ştefan, Emilia Mocanu, Vlad Galer, TARTUFFE se dovedeşte a fi un spectacol de referinţă, în traducerea lui Doru Mareş, decor - Andrada Chiriac, costumele - Alexandra Mâzgăreanu, muzica - Alexandru Dan Suciu.

Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi şi mai de succes regizori ai tinerei generaţii este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, Secţia “Regie”, la clasa profesorului Tudor Mărăscu.

Despre spectacolul Tartuffe, Alexandru Mâzgăreanu a adresat recent publicului şi cititorilor ziarului “Obiectiv-Vocea Brăilei”  invitaţia : “.....să vină să vadă spectacolul, pentru că, în ciuda faptului că este o piesă scrisă acum mai bine de 400 de ani, vor asista la un spectacol extrem de modern şi cu o tematică ce cu siguranţă îi va atinge, pentru că spectacolul, aşa cum este construit, are o legătură foarte mare cu problemele cu care ne confruntăm în ziua de astăzi.....”.

Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune şi de această dată o satiră a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, Tartuffe aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloace, dar de îndată ce îşi atinge scopul, masca servilă şi umilă cade, dezvăluindu-i adevărata faţă, aceea de stăpân fără scrupule.

TARTUFFE, o poveste despre obsesie, spusă în versuri, este un spectacol ce dezvăluie pericolul imposturii şi al bigotismului, o comedie frumoasă despre bine şi rău,  dar şi despre cât de greu e să deosebeşti binele de rău.
Categorie articol: 

Comentarii