Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Activitatea scolilor trebuie sa se orienteze spre copil, nu spre profesor sau director

Inspectorul scolar general Iulian Danielescu a precizat in fata directorilor si directorilor adjuncti din scolile brailene la prezentarea, la Prefectura, a raportului starii invatamintului brailean, ca, din punctul sau de vedere, de acum incolo activitatea scolilor trebuie neaparat orientata spre interesul major al copilului, nu al directorului sau al profesorilor. A explicat ca mai trebuie acordata atentie sigurantei elevilor in scoli si obtinerii autorizatiilor sanitare.
Pentru invatamintul prescolar si primar are in vedere micsorarea numarului de copii la clasa sau grupa, unde uneori se depaseste numarul acceptat de lege. "Vom urmari desfiintarea grupelor de gradinite care au peste 25 de inscrisi, asa cum inca mai exista pe alocuri sau a claselor I cu 33 de elevi. Orele de pregatire suplimentara, pentru olimpiade, pentru examene, trebuie sa fie mai multe, dar nu acasa, ci la scoala. Trebuie sa acordam atentie olimpiadelor, pentru ca in ultimii trei, patru ani rezultatele au fost in scadere. Trebuie sa muncim sa eliminam handicapul pe care il are Braila, ca nu este centru universitar puternic", a explicat inspectorul scolar general Iulian Danielescu.
O alta directie in care trebuie facute eforturi este aceea de atragere de fonduri prin proiecte. Directorilor din mediul rural le-a comunicat disponibilitatea Consiliului Judetean de a-i ajuta sa faca proiecte eligibile si a revenit cu recomandarea pentru directorii din mediul rural sa faca mai putine delegatii la Braila.
In privinta investitiilor, le-a spus directorilor sa aiba mare grija la cheltuirea banului public, sa nu se bazeze numai pe seful de santier, pentru ca si el poate avea diferite interese, altele decit cele ale scolii. Ca exemplu pozitiv de colaborare intre director si primar a vorbit despre scoala de la Gradistea, unde directorul, sprijinit de primar, nu a dat drumul banilor pentru constructor la investitie, pina cind acesta nu a respectat proiectul. Daca si asa au probleme directorii, i-a indemnat sa se adreseze Inspectoratului de Stat in Constructii, apoi eventual, Curtii de Conturi sau Procuraturii, mass-mediei sau sindicatelor.
"Aveti grija si de relatiile cu oamenii din subordine, pentru ca incadrarile de la inceputul anului scolar nu se fac in functie de prietenii sau cunostinte", le-a amintit Danielescu directorilor, mentionind ca procesul educational trebuie sa fie eficient si ca ei trebuie sa si monitorizeze activitatea cadrelor didactice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii