Mergi la conţinutul principal

Actiuni de integrare pe piata muncii a persoanelor din mediul rural

In primul trimestru al anului, reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila s-au deplasat in 36 de comune ale judetului, pentru cuprinderea in masuri active a persoanelor din mediul rural aflate in cautarea unui loc de munca. Impreuna cu reprezentantii autoritatilor locale si agentii economici locali, a fost analizata strategia de dezvoltare socio-economica a zonei, in scopul identificarii celor mai potrivite solutii pentru ocuparea fortei de munca disponibila din zona.
In cadrul acestor intilniri, au fost identificate oportunitati cu privire la cuprinderea somerilor din zona in cursuri de formare profesionala in ocupatii specifice activitatilor din mediul rural (lucrator in cultura plantelor, lucrator in cresterea animalelor, piscicultor, apicultor). Pina la aceasta data, au fost incepute cursurile de calificare, derulate prin furnizori autorizati de formare profesionala, pentru somerii din urmatoarele localitati: Stancuta (in ocupatia de piscicultor, la care au fost cuprinsi 42 de someri), Ulmu, Vadeni, Ciocile, Dudesti, Surdila Greci, Baraganul, Salcia Tudor, Scortaru Nou (lucrator in cresterea animalelor, 319 someri) si Unirea (lucrator in cultura plantelor, 52 someri).
"Numarul total de someri din mediul rural cuprinsi la cursuri de formare profesionala, in primul trimestru al anului, este de 413 persoane, care sint interesate sa obtina certificatul de producator, respectiv permisul de pescuit, pentru ocupatiile in care doresc sa-si desfasoare activitatea. Agentia isi continua actiunile de integrare pe piata muncii a persoanelor din mediul rural, acordind informatii privind serviciile oferite de agenti, mediere, informare si consiliere privind cariera, recomandari pentru cursuri de formare profesionala, distribuirea de materiale informative, aplicarea de chestionare privind nevoile in domeniul ocuparii", a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Prin Programul de ocupare a fortei de munca, derulat in anul 2005, au fost incadrate 1.590 persoane din mediul rural, din care 507 prin subventionarea locurilor de munca (336 au fost incadrate pe perioada determinata, in activitati pentru dezvoltarea comunitatii locale). De asemenea, au fost cuprinse in cursuri de formare profesionala 192 de persoane din mediul rural, pentru a fi calificate in meseria de lucrator in cultura plantelor (la care au participat someri din comunele Zavoaia, Baraganu, Viziru, Gropeni si Tufesti) si cea de confectioner asamblor articole din textile (someri din comuna Sutesti).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro