Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actionarul majoritar al "Laminorul" vrea majorare de capital

Conducerea "Laminorul" Braila a propus actionarilor o majorare de capital cu 5,47 milioane lei (1,68 milioane euro), prin aport in numerar, pina la 42,36 milioane lei, potrivit convocatorului remis pietei Rasdaq.
Pentru majorare, actionarul majoritar a anuntat ca vor fi emise 2,63 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,08 lei, reprezentind o crestere de 14,83% a numarului de actiuni. Majorarea este propusa sa se desfasoare in termen de 31 de zile de la publicarea convocatorului in Monitorul Oficial. In plus, actionarii sint convocati la o sedinta extraordinara pentru a se pronunta in ceea ce priveste majorarea de capital in data de 17 iulie.
Anul trecut, "Laminorul" Braila a inregistrat o pierdere de 10,25 milioane lei (peste 3 milioane euro), cu 1,78% mai mare fata de pierderile inregistrate in 2005. Cifra de afaceri a companiei la sfirsitul anului 2006 a fost de 29,81 milioane lei (8,8 milioane euro), in crestere cu 43% fata de afacerile inregistrate in anul anterior.
"Rezultatul negativ se datoreaza volumului productiei, cu mult sub capacitate, cresterii accentuate a preturilor materiilor prime si materialelor, salariilor platite conform contractului colectiv de munca fara a avea echivalent in venituri, productiei si vinzarii in regim de procesare pina la privatizarea societatii, la 30 iunie 2006", potrivit raportului administratorilor companiei.
"Laminorul" SA este o societate specializata in productia de materiale feroase sub forme primare si semifabricate. Compania are la acest moment un capital social de 36,885 milioane lei, divizat in 17,733 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,08 lei. Actionarul majoritar a devenit recent prin privatizare "Donau Commodities" SRL, care detine 13,32 milioane de actiuni (73,13% din capitalul social). "Tubman (International) Limited" are 2,3 milioane de titluri (12,9% din capital), iar Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului (AVAS) detine 0,84% din capital (150.528 actiuni). "Donau Commodities" are ca asociat unic societatea "Donau Commodities Handels GMBH", inregistrata in Austria, avind ca obiect de activitate comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.Titlurile "Laminorul" se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul LMRU. Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 1,26 lei pe actiune, in 8 iunie, ceea ce da o capitalizare de 22,34 milioane lei (6,85 milioane euro).
Categorie articol: 

Comentarii