Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actionarii "Celhart Donaris" vor majorare de capital

Producatorul de hirtie si celuloza "Celhart Donaris" SA Braila si-a anuntat intentia de majorare a capitalului social cu 3,7 milioane de euro (11,6 milioane de lei). In plus, dupa cum a anuntat compania, se urmareste si contractarea unui imprumut de pina la doua milioane de euro de la "Piraeus Bank Romania".
Actionarii companiei au aprobat, la adunarea generala convocata la jumatatea acestei luni in 12 iulie, garantarea creditului cu activele companiei, potrivit unui comunicat "Celhart" transmis pietei Rasdaq.
Totodata, investitorii au aprobat dizolvarea si lichidarea companiei "Transformare Paper CD-MMP" din Braila, unde "Celhart Donaris" detinea 50% din capital, datorita imposibilitatii realizarii obiectului de activitate. "Celhart Donaris" nu mai produce hirtie scris tipar, aceasta fiind materia prima indispensabila functionarii firmei "Transformare Paper CD-MMP", potrivit comunicatului.
Important de mentionat este ca veniturile producatorului s-au majorat in primele trei luni ale anului cu 33%, la 9,3 milioane de lei, iar pierderile s-au redus la 1,7 milioane de lei. Afacerile "Celhart Donaris" s-au injumatatit in primul trimestru, de la 6,68 milioane de lei la 3,4 milioane de lei.
"Celhart Donaris" are la acest moment un capital social de 37,3 milioane de lei. Principalii actionari ai firmei sint "Ecopack Ghimbav", cu 84,8% din actiuni, si SIF Banat Crisana, cu o participatie de 14,2%.
Categorie articol: 

Comentarii