Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Acordul pentru majorarea salariului minim va fi semnat la sfirsitul saptaminii

Forma finala a acordului privind majorarea salariului minim brut lunar va fi semnata la sfirsitul acestei saptamini, anunta Guvernul la sfirsitul discutiei de la Palatul Victoria dintre ministrii implicati, in care au fost analizate propunerile transmise pina in prezent de catre partenerii sociali. La reuniunea desfasurata in coordonarea ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, au fost prezenti, printre altii, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, seful Cancelariei premierului, Dorin Marian.
"Participantii la reuniune au analizat propunerile partenerilor sociali primite pina la acest moment. Rezultatele analizei, precum si punctele de vedere ale ministerelor referitoare la propunerile primite vor fi prezentate primului-ministru si vor fi utilizate in continuarea discutiilor cu partenerii sociali. In urma intilnirii dintre reprezentantii Guvernului si reprezentantii partenerilor sociali din data de 16 iulie, a fost propusa incheierea un acord cu privire la majorarea salariului minim brut lunar, forma finala a acordului urmind sa fie semnata la sfirsitul acestei saptamini", se arata intr-un comunicat al Guvernului.
Reamintim ca deja 3 confederatii sindicale (Cartel Alfa CSDR si Meridian) au anuntat ca vor semna aceasta intelegere cu Executivul cu mentiunea ca au citeva amendamente de facut in ceea ce priveste textul intelegerii.
Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a propuns saptamina trecuta, reprezentantilor confederatiilor sindicale sa accepte ca salariul minim sa fie majorat la 540 de lei de la 1 octombrie si la 600 de lei de la 1 ianuarie 2009, cu o crestere ulterioara graduala de o suta de lei pe an.
De asemenea, potrivit proiectului de acord, in anul 2014 salariul minim ar trebui sa ajunga la valoare de 1.325 de lei, reprezentind 50% din salariul mediu brut pe luna.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii