Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ACL va picheta sediul Avocatului Poporului

Alianţa Creştin-Liberală anunţă că va picheta zilnic, începând de luni, sediul Avocatului Poporului, între orele 10.00 şi 13.00, pentru a protesta astfel faţă de adoptarea Ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.
"Alianţa Creştin-Liberală va picheta zilnic sediul Avocatului Poporului, din strada Eugeniu Carada nr. 3, sector 3, Bucureşti, începând de luni, 8 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 - 13.00. ACL protestează astfel împotriva adoptării O.U.G. nr.55./2014 privind migraţia aleşilor locali", se arată într-un anunţ remis, duminică, agenţiei Mediafax.
OUG care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată, recent, în Monitorul Oficial. "Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor", se arată în Ordonanţă.

Avocatul Poporului nu se grăbeşte

Proiectul legii de aprobare a OUG - deja în vigoare de aproape o săptămână - a ajuns şi la Senat, prima Cameră sesizată pentru dezbaterea actului normativ. Actul normativ a fost înregistrat la Secretariatul general al instituţiei, urmând să intre în parcursul legislativ.
După votul în plenul Senatului, actul normativ va fi transmis Camerei Deputaţilor, care are competenţă decizională.
O delegaţie de parlamentari PNL a depus joi, la Avocatul Poporului, sesizarea pentru contestarea la Curtea Constituţională a ordonanţei de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, liberalii avertizând că dacă până luni Victor Ciorbea nu va da curs demersului încep pichetarea sediului instituţiei.
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat joi că va răspunde solicitării PNL privind contestarea la Curtea Constituţională a ordonanţei privind migraţia aleşilor locali "în cel mai scurt timp cu putinţă", însă în analiza actului normativ nu contează lungimea documentului, ci aspectele invocate.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii