Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Achiziţiile de la Judeţean, direct în subordinea managerului Râşnoveanu

• în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, a fost aprobat un proiect ce a vizat mai multe schimbări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila • serviciul Achiziţii, aflat până acum în subordirea directorului financiar-contabil, s-a divizat în Achiziţii Publice şi Serviciul Aprovizionare-Contractare • astfel, serviciul Achiziţii a trecut, cu această ocazie, în subordinea directă a managerului, iar Aprovizionarea a rămas la directorul economic al SJU Brăila • zeci de posturi pentru asistenţi au fost transformate în trepte profesionale superioare, pentru că aceştia au absolvit facultăţi de profil

 

Serviciul “Achiziţii publice” din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a trecut, din subordinea directorului financiar-contabil, direct pe mâna managerului Delia Râşnoveanu. Totul s-a făcut printr-un proiect de hotărâre aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, alături de alte schimbări importante: desfiinţarea structurii “Staţie tratare deşeuri medisteri”, Serviciul Administrativ a preluat şi activitatea de transport, numindu-se acum Serviciul Administrativ - Transport, iar zeci de funcţii au fost modificate, deoarece tot mai mulţi asistenţi au absolvit facultăţi, ceea ce înseamnă “promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare”. Astfel, foarte multe posturi de “asistent medical principal” (cu studii post-liceale) s-au transformat în “asistent medical principal” (cu studii superioare).

Directorul financiar-contabil, ec. Maria Cristina Vrînceanu, nu mai are în subordine Achiziţiile publice. Asta au decis consilierii, cel mai probabil, pentru că există voci care avertizează că banii rămân necheltuiţi de la un an la altul. Aşa că, actuala echipă managerială a găsit soluţia: “Serviciul Achiziţii Publice, Contractare, Aprovizionare, Transport se va diviza în: Serviciul Achiziţii Publice şi serviciul Aprovizionare-Contractare. Serviciul Administrativ preia activitatea de Transport, numindu-se Serviciul Administrativ-Transport, având în subordine parcul auto”, potrivit proiectului de hotărâre votat în cea mai recentă şedinţă CJ. Într-o anexă a hotărârii, este detaliată schimbarea: în subordinea directorului financiar-contabil rămân Serviciul Aprovizionare-Contractare şi Serviciul Administrativ-Transport, pe lângă altele, iar Serviciul Achiziţii Publice este direct subordonat managerului Delia Râşnoveanu, membru PSD.

Totodată, “Staţia Tratare Deşeuri Medisteri” a fost desfiinţată, iar personalul a fost redistribuit în cadrul “Formaţiei 1-A Instalaţii sanitare, termice, fluide med.şi lăcătuşi”. Motivul? Unitatea nu mai tratează deşeurile medicale, se arată în motivarea Spitalului Judeţean, transmisă Consiliului Judeţean.

“Datorită faptului că şeful Serviciului Tehnic este în concediu medical de lungă durată, se transferă din cadrul serviciului Achiziţii Publice un post de inginer I A la Serviciul Tehnic, ce va îndeplini cu delegare de atribuţii funcţia de şef serviciu”, se mai arată în acelaşi act.

 

Au fost transformate 43 de posturi din statul de funcţii

Acelaşi proiect de hotărâre ce a cuprins schimbările prezentate mai sus a prevăzut şi transformarea a 43 de posturi din cadrul spitalului, fără a fi schimbat numărul total de posturi (în speţă 2.274) ori de conducere (57). Fiind invocate prevederile legislaţiei în vigoare, s-au modificat: un post de medic specialist (secţia Oncologie) în psiholog principal, 1 post medic rezident (secţia Cardiologie) în medic specialist, 1 post de medic specialist (secţia Ortopedie Traumatologie) în medic kinetoterapeut; 1 post medic specialist (Serviciul de Management al calităţii serviciilor medicale) în medic; 1 post de economist IA (Serviciul Achiziţii Publice) în economist II; 1 post de contabil IA (Serv. Achiziţii publice) în inginer I; 1 post de consilier juridic (Serviciul Aprovizionare-Contractare) în economist II; 1 post de tehnician (Serv.Aproviz.-Contractare) în referent I; 1 post de inginer IA (Biroul Aparatură) în bioinginer medical; 1 post de muncitor I/strungar (Formaţia1A.Instalaţii sanitare, termice, fluide med.şi lăcătuşi) în muncitor I/lăcătuş mecanic.

La acestea, se adaugă posturile de asistent medical cu studii post-liceale transformate în asistent medical cu studii superioare.
Categorie articol: 

Comentarii