Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Acest UPU este cel mai bine facut din tot ce am inaugurat pina acum in tara"

Ieri dupa-amiaza, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice si Raed Arafat, ministru secretar de stat, au participat la inaugurarea Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean de Urgenta. Dupa ce au taiat panglica de dare in folosinta a UPU, investitie care se ridica la 45 miliarde lei, in prezenta autoritatilor locale, a managerilor de unitati spitalicesti, a medicilor si celorlalti invitati, oaspetii au vizitat toate sectoarele de activitate ale acestei zone de o importanta deosebita pentru spital, cit si bucataria si spalatoria unitatii. Demn de mentionat este faptul ca dr. Stefan Mihailescu, managerul Spitalului Judetean, a gindit acest proiect inca din urma cu 7 ani. In toata aceasta perioada, exact ca intr-un puzzle, dupa cum s-a exprimat dr. Mihailescu, conducerea spitalului a asezat piesa cu piesa toate elementele (dotari, circuite spitalicesti) astfel incit, in final, UPU de la Braila sa respecte cele mai inalte standarde. "Am o deosebita bucurie sa asist la deschiderea acestui UPU, care este, poate, cel mai important moment din viata unui spital, sa aiba o Unitate de Primire a Urgentelor de foarte buna calitate, care sa respecte standardele in materie. Acest UPU este cel mai bine facut din tot ce am inaugurat pina acum in tara, pentru ca si spatiile sint generoase, au fost bine gindite, respecta intru totul standardele internationale in materie si consider ca este si o echipa foarte buna in aceasta sectie", a declarat ministrul Nicolaescu.
In opinia ministrului Sanatatii, de acum inainte, cetatenii au o sansa in plus sa se faca bine, pentru ca vin intr-o unitate si bine organizata, si bine dotata, o unitate de primire a urgentelor in care au tot ceea ce le trebuie.
De aceeasi parere este si Raed Arafat, care a avut o reala contributie in inaugurarea acestor unitati de primire a urgentelor din intreaga tara.
"Din punct de vedere functional, aceasta unitate este prima care respecta in totalitate standardele impuse si in alte tari, dar si la noi. Braila a avut probleme majore la cele doua unitati de primire a urgentelor existente, pentru ca nici una nu era functionala, bolnavii nu erau ingrijiti la un standard normal, dar acum aveti o unitate cu o echipa care, sper sa faca fata la toate solicitarile care vor veni, dar, mai ales, este un spatiu de lucru excelent. UPU de la Braila este la un standard international si, dintre toate celelalte renovate in tara, aceasta este cea mai evoluata. Echipamentele care s-au primit de la Ministerul Sanatatii, prin Banca Mondiala au fost valorificate mult mai mult prin spatiile care au fost asigurate pentru aceasta unitate", a concluzionat Raed Arafat. Mai trebuie adaugat ca, desi proiectul era aprobat, in luna aprilie finantarea se oprise. La vremea aceea, liberalul Ion Sterian a dat o mina de ajutor spitalului prin aducerea la Braila a lui Ion Roman, consilierul primului ministru pe probleme de sanatate. Dupa vizita lui Roman, finantarea s-a deblocat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii