Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accidente cu victime din cauza ploii torenţiale

Ploaia abundentă de zilele trecute le-a dat de furcă unor şoferi care nu au adaptat viteza la condiţiile de drum şi au scăpat volanul de sub control. Unul a ajuns cu maşina într-un copac, iar celălalt s-a lovit de un autoturism ce venea pe contrasens, apoi a ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului. Ambele accidente s-au produs joi, la diferenţă de 40 de minute, patru persoane necesitând îngrijiri medicale de specialitate, printre care o minoră de numai 4 ani.
Astfel, la ora 17.10, un bărbat de 32 de ani se afla la volanul unui autoturism pe DN 2B. În afara localităţii Lacu-Sărat, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de ploaie abundentă şi de carosabil umed, a pierdut controlul asupra maşinii, a pătruns pe contrasens şi s-a lovit frontal de un copac. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a unei minore de 4 ani, pasageră în autoturism, aceasta fiind transportată şi internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.
La ora 17.50, ofiţerul de serviciu de la Poliţia oraşului Ianca a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe DN 2B, la ieşirea din localitatea Oprişeneşti, spre municipiul Brăila, a avut loc un accident rutier soldat cu victime. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit că la volanul maşinii implicate în eveniment se afla un piteştean de 34 de ani. În timp ce se deplasa cu autoutilitara, pe drumul amintit, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil acoperit cu apă, a derapat, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune lateral dreapta cu un autoturism condus regulamentar de un gălăţean de 30 de ani. În urma accidentului, autoutilitara a fost proiectată în şant şi pe câmp. Cei doi şoferi şi un pasager din maşina condusă de gălăţean au suferit vătămări corporale pentru care au primit îngrijiri medicale.
Conducătorii auto implicaţi în cele două accidente au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în ambele cauze s-a întocmit dosar de cercetare penală.
Categorie articol: 

Comentarii