Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident mortal la VARD SA Brăila. ITM şi Poliţia fac cercetări

• un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit strivit de grinzi metalice • potrivit inspectorului şef al ITM Brăila, Liviu Arhire, evenimentul se află în cercetare, urmând a se stabili dacă poate fi încadrat cu certitudine la “accident de muncă”

 

Întâmplare tragică la SC VARD SA Brăila (Şantierul Naval) soldat cu moartea unui angajat a    l societăţii.

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, în dimineaţa zilei de miercuri, 7 octombrie 2020, ora 9.15, în incinta SC VARD SA Brăila a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui angajat. Reprezentanţii Poliţiei şi ai ITM Brăila s-au deplasat imediat la faţa locului, urmând ca, în perioada imediat următoare, să se stabilească dacă evenimentul poate fi încadrat cu certitudine la “accident mortal de muncă”.

“Din primele cercetări efectuate la faţa locului, rezultă că evenimentul a avut loc în depozitul de table al societăţii, în timpul manipulării unei coţade cu elemente metalice, cu ajutorul unui pod rulant. Evenimentul se află în cercetarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea acestuia”, a precizat inspectorul şef al ITM.

Pe de altă parte, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila (IPJ), insp. Laura Belciugan, la data de 7 octombrie 2020, “poliţiştii au fost sesizaţi, prin apel la 112, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Brăila, în calitate de angajat al unei societăţi din municipiu, ar fi fost victima unui accident de muncă. Din nefericire, în urma accidentului, a rezultat decesul bărbatului. Din primele cercetări, a reieşit faptul că acesta ar fi fost prins sub nişte grinzi metalice. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă şi se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”.

Vom reveni.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii