Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident mortal de muncă

Un brăilean în vârstă de 48 de ani, lăcătuş la o firmă de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, a murit joi într-un accident de muncă. Bărbatul lucra la repararea unui motostivuitor ridicat pe cric şi, la un moment dat, utilajul a alunecat peste muncitor strivindu-i capul. Colegul său de muncă a sunat imediat la numărul de urgenţe 112, dar echipajul SMURD care a ajuns la faţa locului nu a mai putut decât să constate decesul victimei. Cazul este acum în cercetarea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila.
Evenimentul s-a produs joi, în jurul orei 13.00, un electrician de la o societate comercială cu sediul pe Şoseaua Râmnicu Sărat sesizând la Poliţie că un coleg de muncă a fost prins sub un motostivuitor, în timp ce efectua o lucrare de reparaţie la utilaj. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale ambulanţei şi SMURD, care au constatat decesul victimei. Cercetările au fost preluate de lucrători de la Biroul de Investigaţii Criminale, împreună cu reprezentanţi ai ITM Brăila. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, la ora 13.00, Nicolae M., lăcătuş în cadrul societăţii, efectua în curtea unităţii o lucrare de reparaţie a motostivuitorului, utilajul fiind ridicat şi suspendat pe un cric hidraulic şi un vinci (mecanism de ridicare manuală). După ce muncitorul s-a aşezat sub utilaj pentru a strânge cu cheile nişte şuruburi, la un moment dat, motostivuitorul a căzut, strivindu-i capul. Echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a mai putut face nimic, victima decedând pe loc din cauza celor două fracturi craniene deschise pe care le-a suferit în urma impactului.
Bărbatul era angajat al societăţii din anul 2005, iar ultima dată când i s-a făcut instructajul privind protecţia muncii a fost pe data de 8 iulie a.c.
Cadavrul victimei a fost transportat la morga Serviciului de Medicină Legală Brăila pentru efectuarea autopsiei în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.
Poliţiştii au întocmit dosar penal în cauză şi continuă cercetările împreună cu inspectorii ITM Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii