Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident feroviar in Germania, soldat cu moartea mai multor persoane

Un tren Transrapid cu sistem de sustentatie magnetica, transportind aproximativ 30 de persoane la bord, s-a rasturnat pe o pista de testare, in nordul Germaniei, provocind moartea citorva pasageri, au anuntat vineri autoritatile germane, citate de Reuters.
"Exista victime, dar deocamdata nu stim exact cite", a declarat Dieter Sturm, purtator de cuvint al districtului administrativ Emsland, din nord-vestul Germaniei.
El a precizat ca trenul a intrat in coliziune cu un obiect aflat pe sine, in timp ce se deplasa cu o viteza de cel putin 200 de kilometri pe ora, si ca unii pasageri au fost raniti grav.
Transrapidul se bazeaza pe un sistem de mare viteza, care foloseste levitatia magnetica (sistem maglev), pe o sina speciala. Singurul sistem operational la aceasta ora, in lume, este trenul rapid care face legatura intre centrul orasului Shanghai si aeroportul din apropiere.
La Emsland, in Germania, se afla un centru de testare a sistemului maglev care a fost pus la punct de compania Transrapid International, joint-venture intre Siemens AG si ThyssenKrupp.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii