Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident aviatic cu 50 de victime, in SUA

"Toti cei care se aflau la bord au murit in accident", a adaugat compania intr-un comunicat.
Aparatul, un Bombardier Dash 8 Q400 al Continental Airlines, inchiriat de Colgan Air, decolase de la Newark (New Jersey, est) si s-a prabusit joi la ora 22.20 (vineri 5.20, ora Romaniei) in orasul Clarence Center, luand foc imediat. Accidentul s-a produs cu cinci minute inaintea aterizarii prevazute la Buffalo, in nordul statului New York.
Un oficial local spune ca a fost informat ca "avionul a disparut pur si simplu de pe ecranele radar". Martorii au descris o explozie foarte puternica in momentul impactului, inainte ca avionul sa ia foc. Televiziunile americane au difuzat imagini cu epava avionului arzand intr-un cartier de locuinte acoperit de zapada.
Anchetatorii inca nu se putusera apropia vineri de epava fumeganda a avionului, din cauza caldurii intense degajate de aceasta. "Fuselajul este in continuare extrem de fierbinte. Va trebui sa mai treaca timp pentru ca temperatura sa scada suficient pentru a incepe o ancheta detaliata", a declarat pentru CNN coordonatorul echipelor de salvare, Dave Bissonette.
Douasprezece locuinte au fost evacuate din cauza fumului toxic, potrivit cotidianului local Buffalo News.
Aparatul transporta 2,6 tone de kerosen si a luat foc cand s-a prabusit, a explicat un oficial local, Chris Collins, pentru CNN.
Un martor a povestit ca a vazut avionul "in picaj". "Aripa stanga era indreptata usor in jos, aplecata intr-o parte (...) Era o traiectorie directa spre sol", a povestit barbatul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii