Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accesul antrenorului lui Gatlin, interzis In centrele olimpice

Comitetul Olimpic American (USOC) a anuntat ca a interzis accesul antrenorului lui Justin Gatlin, atlet depistat pozitiv, In toate centrele si locatiile olimpice. "L-am anuntat pe Trevor Graham In scris ca accesul sau In toate centrele si locatiile olimpice este interzis", a declarat presedintele USOC, Peter Ueberroth. Uberroth a precizat ca aceasta decizie va fi valabila doar In cazul In care nu va interveni ceva care sa schimbe pozitia USOC.
Din 1993, cind s-a stabilit In Carolina de Nord, pentru a antrena acolo, Graham a avut mai multi sportivi depistati pozitiv: Justin Gatlin, Tim Montgomery, Dennis Mitchell, CJ Hunter, Jerome Young, Alvin si Calvin Harrison, Michelle Collins si Patrick Jarrett.
Dupa anuntul depistarii pozitive a lui Gatlin, numeroase persoane l-au acuzat pe Graham, precizind ca acesta se afla In centrul unui sistem de dopaj. Unele persoane, Intre care si cvintuplul campion olimpic Michael Johnson, au cerut suspendarea pe viata a lui Trevor Graham. Gatlin, care a anuntat el Insusi ca a fost depistat pozitiv, risca o suspendare pe viata, deoarece a mai fost testat pozitiv In 2001.
Graham se ocupa In prezent de un grup de sportivi din care fac parte si campionul olimpic In proba de 200 metri, Shawn Crawford, si atleta M'Lisa Barber.
Joi, organizatorii reuniunii de atletism de la Berlin au decis sa nu Ii invite sa participe pe sportivii pregatiti de Trevor Graham.
Ueberroth a precizat ca USOC va lansa, saptamina viitoare, "un apel national" In privinta dopajului. "Vom cere Guvernului federal si tuturor organizatiilor sportive din tara un sprijin mai mare si participarea In domeniile cercetarii si educatiei. Daca vrem sa reusim, trebuie sa existe o colaborare Intre toate partile. Daca nu vom face nimic, riscam sa pierdem o Intreaga generatie de sportivi si fani", a mentionat presedintele USOC.
Sportul american a mai fost afectat In ultima perioada de un scandal, dupa ce, In 27 iulie, s-a anuntat ca rutierul Floyd Landis, cistigator al Turului Frantei, a fost depistat pozitiv.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii