Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Acasa lei, afara mielusei" - asa s-ar caracteriza jocul brailenilor in acest tur

A marcat Coconasu, in minutul 58.
Midia: Panescu - Purcel, R. Miu, Lucan - Floricica, Pitu (min. 80: Onofrei), Dobrescu, Fl. Mihai, Boras - Priescu (min. 85: Crecan), Coconasu
Antrenor: Gabi Zahiu
Dacia: Olteanu: Calin, L. Ivan, Constantinescu - Iliuta, Dobre (min. 69: Ionila), Plesa, Gorga, Ciocea - Covaci, Ungureanu (min. 59: Ghioca)
Antrenor: Imilian Serbanica
Arbitri: Victor Stanisteanu (Buzau) - Vasile Burga (Focsani) si Bogdan Hirlab (Brasov)
Observatori FRF: Haralambie Meregiu (Tulcea) si Aurel Iordachescu (Bucuresti)

Brailenii au avut o singura ocazie in primele 45 de minute

Si de data aceasta intilnirea dintre formatia dobrogeana si cea de la Dunare a fost una terna, in care tot timpul astepti sa se petreaca ceva, dar asteptarea se prelungeste nedorit de mult. Partida de pe stadionul Petromidia a avut foarte putine momente in care spectatorii sa freamate de bucurie cu toate ca favoritii lor s-au zbatut cit de cit fata de partidele anterioare sau sa tremure de frica deoarece Dacia a fost doar umbra celei care in urma cu o saptamina dadea o lectie de fotbal principalei candidate la promovare, Ceahlaul Piatra Neamt.
Oaspetii au avut in prima repriza o singura ocazie de gol. In chiar primul minut al meciului, Covaci a primit mingea la marginea careului advers, dar in locul unei patrunderi frontale, situatie in care ar fi ramas singur cu portarul gazdelor, a sutat direct fara a-i produce insa prea mari emotii lui Priescu.
Midia si-a creat in aceasta prima parte a partidei trei situatii de a marca. Prima s-a derulat in minutul 8, cind Floricica a trimis mingea din lovitura libera in careul brailean, Pitu a reluat cu capul si cu toate ca Olteanu a fost spectator la aceasta faza rapida, mingea a lovit bara din dreapta. Aceeasi jucatori au conlucrat in minutul 32, dar de data aceasta portarul brailean a reusit sa retina balonul trimis cu capul de la 8 metri de Pitu. Cu un minut inainte de finalul primei parti, Florin Mihai a expediat o "torpila" de la 20 de metri, dar mingea a trecut razant cu transversala portii lui Olteanu.

Nici dupa primirea golului, elevii lui Serbanica nu s-au trezit la realitate

Speriati ca ar putea din nou sa clacheze in fata propriilor spectatori, asa cum s-a intimplat martea trecuta, tot pe teren propriu in fata Gloriei, elevii lui Gabi Zahiu au iesit parca mai motivati de la cabine si in minutul 58 au reusit sa marcheze primul lor gol din acest sezon. La capatul unui atac pozitional, Coconasu a sutat la firul ierbii si mingea a poposit in coltul din stinga al portii lui Olteanu. In minutul 65 Floricica, jucatorul de banda dreapta al gazdelor, care in ultimii ani a cochetat si cu formatia braileana, a initiat o actiune - a centrat spre Boras, Olteanu era batut insa a aparut providential Laurentiu Ivan, care a trimis mingea in corner.
Jucatorii Daciei Unirea si-au adus aminte ca au venit pe tarmul Marii Negre sa joace fotbal, nu sa se plimbe, abia in minutul 71 cind au fost mai insistenti in atac, au obtinut o lovitura libera, dar Covaci a sutat peste transversala. Dupa alte zece minute, Ghioca a reluat mingea cu capul spre poarta, la centrarea lui Ciocea, dar Panescu a reusit cu ceva efort sa o retina la radacina barei.
Cu trei minute inainte de finalul partidei, Crecan a incercat vigilenta lui Olteanu si apoi ambele formatii au asteptat fluierul final. Midia a obtinut astfel prima victorie din acest campionat si a predat lanterna Callatisului, in timp ce Dacia, deoarece nu a reusit sa treaca peste bucuria succesului din urma cu o saptamina, a coborit de pe locul al treilea pe al optulea in clasament.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii