Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Academicianul Ion Druta, sarbatorit la Biblioteca Judeteana

Simbata si duminica, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" (BJPI) se sarbatoreste implinirea a 80 de ani de la nasterea scriitorului, dramaturgului si academicianului de prestigiu national si international, Ion Druta. Miine, incepind cu ora 12.00, la BJPI are loc un colocviu dedicat operei literare si academice a maestrului Ion Druta. Vor conferentia Iurie Cerbari, viceambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Victor Ignat, doctor in teatrologie, Alexandru Turcanu, directorul Teatrului "B.P. Hasdeu" din Cahul. Vor fi vizionate fragmente din spectacolele "Caderea Romei" si "Pasarile tineretei noastre", scrise de Ion Druta, urmate de un program de muzica si poezie.
Duminica, de la ora 10.00, participantii vor vizita Muzeul de Istorie, Casa Memoriala "D. P. Perpessicius", Statiunea Lacu Sarat si Manastirea "Sf. Pantelimon".
Manifestarile sint organizate de Asociatia Culturala "Livada" Braila in colaborare cu Biblioteca Judteana "Panait Istrati", Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti, Consiliul Judetean Braila, Primaria Braila si Asociatia pentru Toti "Familia", Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii