Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Acţiuni intense în trafic. Amenzi mari pentru defecţiunile autoturismelor

în ultimele două săptămâni, peste 500 de abateri de la legislaţia rutieră au fost constatate de poliţişti şi au fost reţinute 96 de permise şi certificate de înmatriculare • poliţiştii şi angajaţii RAR au urmărit maşinile cu defecţiuni tehnice

 

Amenzile curg pentru şoferii care umblă cu maşini defecte, care pot duce la producerea unor accidente grave. În ultimele două săptămâni, sancţiunile au depăşit 150.000 lei. Poliţiştii şi lucrătorii RAR au stat la pândă.

Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, în perioada 13 - 26 mai, poliţiştii rutieri cu sprijinul tehnic al inspectorilor Registrului Auto Român Brăila, au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ. “S-a acţionat pentru diminuarea nivelului de victimizare a populaţiei prin accidente rutiere grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. În urma activităţilor, au fost constatate 394 de abateri la regimul rutier, fiind aplicate amenzi, în valoare totală de peste 151.000 de lei, pentru nerespecarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 31 de permise şi au retras 65 de certificate de înmatriculare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

De asemenea, în cursul zilei de 28 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat, pe raza judeţului Brăila, pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere provocate de indisciplina bicicliştilor în trafic. Cu această ocazie, au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.000 lei.
Categorie articol: 

Comentarii