Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Acţiuni de amploare ale poliţiştilor. 559 de vehicule controlate şi amenzi de peste 133.000 lei

în week-end, echipaje complexe de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti locali,  au acţionat în zonele aglomerate, gen pieţe, terase, supermarketuri, dar şi în mijloacele de transport în comun • 559 de vehicule au fost oprite pentru control, dintre care 214 mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor • au fost aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 133.000 de lei, dintre care 105 au fost pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea COVID-19

 

Echipaje complexe de poliţişti, jandarmi, pompieri locali au desfăşurat acţiuni de amploare, în week-end, în locuri aglomerate, în scopul prevenirii răspândirii Covid - 19. Aproape 600 de autoturisme au fost oprite pentru control, multe dintre acestea fiind mijloace de transport în comun şi taxi, amenzile aplicate fiind de peste 133.000 lei.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, în perioada 04 - 06 septembrie, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, pompieri şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe raza întregului judeţ. Au fost vizate zonele aglomerate şi mijloacele de transport în comun, cele cu regim de TAXI şi mijloacele care asigură transportul angajaţilor la locul de muncă. “Au fost verificate 289 de societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele şi târgurile din municipiu, precum şi cele din judeţ. Activităţile au vizat şi verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unităţile economice precum terasele, barurile şi cluburile. De asemenea, au fost controlate 559 de vehicule, dintre care 214 mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă, şi au fost testaţi 95 de şoferi”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

 

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 227 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 133.000 de lei. Cele mai multe dintre acestea au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie. Potrivit poliţiştilor, au fost aplicate 105 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Alte 36 de amenzi s-au dat conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 71 de sancţiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii brăileni, împreună cu poliţiştii locali au acţionat şi în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19.

Cu această ocazie, au fost depistaţi 22 de pasageri care nu au respectat măsurile de protecţie privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare totală de 8.500 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii