Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Abuz din partea unui jandarm, chiar în clădirea Tribunalului

* asta acuză brăileanul Dănuţ Ionuţ Lungu, cel care săptămâna trecută nu ar fi fost primit în clădirea Tribunalului pentru că nu avea ţinută decentă * acesta ar fi mers din nou zilele trecute la sediul instituţiei, îmbrăcat de data aceasta “ca la carte”, însă susţine că tot nu ar fi fost lăsat să îşi studieze dosarul * motivul: atitudinea jandarmului de la intrarea în Tribunal, care l-ar fi dat afară din clădire, ca răzbunare pentru că “l-a dat la presă”

 

Scandalul în care unui brăilean i-ar fi fost interzis accesul în clădirea Tribunalului e departe de a se fi terminat. După ce, săptămâna trecută, brăileanul Dănuţ Ionuţ Lungu nu a fost lăsat să meargă la arhive să studieze un dosar pentru că nu avea ţinută decentă, fiind îmbrăcat în pantaloni scurţi, miercuri, acesta s-a întors la Tribunal, ţinuta fiind una “ca la carte”. Problema este că nici de această dată nu a reuşit să analizeze documentele pentru care venise, după cum susţine fostul consilier local (PNL) din oraşul Însurăţei, de profesie medic veterinar. Acesta ne-a spus că jandarmul de la intrare ar fi venit după el şi l-ar fi dat afară, fiind vorba despre acelaşi jandarm care în urmă cu o săptămână nu l-ar fi lăsat să pătrundă în clădire din cauza vestimentaţiei.

“Îmbrăcat decent m-am întors astăzi (n.r. - 28 august ) la Tribunal, la ora 10.55, în speranţa că voi putea consulta dosarul meu. În holul de la intrare pe un scaun stătea acelaşi jandarm de data trecută. L-am ignorat şi mi-am continuat drumul meu către arhivă. Când deja ajunsesem la subsol, mă pomenesc cu respectivul jandarm după mine, cerându-mi imperios să părăsesc clădirea Tribunalului pentru că la arhivă este închis. Am rămas şocat şi l-am întrebat de unde ştie că merg la arhivă şi de ce mă urmăreste prin Tribunal. Instituţia era deschisă şi accesul cetăţenilor liber. Am fost de multe ori în acea clădire şi niciodată nu am văzut jandarmii alergând după justiţiabili prin clădire să vadă unde se duc. I-am atras atenţia că îşi exercită abuziv funcţia şi că exagerează prin atitudinea faţă de mine. Atunci acesta mi-a spus: «M-ai dat la presă!». Din acel moment am realizat că omul a luat totul personal şi că pur şi simplu voia să se răzbune pe mine. M-a forţat să ies din clădire cu toate că aş fi putut rămâne în hol să aştept avocata”, susţine Dănuţ Ionuţ Lungu.

Medicul veterinar ne-a povestit că se simte victima unui abuz din partea unui “slujbaş al statului care acţioneaza din frustrare”. La fel ca data trecută, brăileanul spune că a sunat reprezentanţii tribunalului pentru a le relata incidentul, însă ar fi primit în schimb “aceeaşi lipsă de reacţie”.

Dănuţ Ionuţ Lungu a mers mai departe şi vrea să ceară explicaţii despre atitudinea jandarmului superiorilor săi, săptămâna viitoare fiind programată o audienţă la şeful Jandarmeriei Brăilei. Vom reveni.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii