Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Absolventii sint asteptati astazi la bursa locurilor de munca

Astazi, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila ii asteapta pe absolventii care sint in cautarea unui loc de munca, la bursa pe care o organizeaza special pentru ei. Actiunea se va desfasura cu incepere de la ora 9.00, la Sala Polivalenta "Danubius", precum si la Casa de Cultura a orasului Faurei si la Sala de sedinte a Primariei Insuratei.
Pentru "Bursa locurilor de munca pentru absolventi", AJOFM Braila a contactat peste 700 angajatori, dintre care 54 au confirmat participarea cu 405 locuri de munca. Cele mai multe oferte sint in domeniul industriei altor mijloace de transport, urmata de industria confectiilor, industria alimentara si a bauturilor, constructii, comert, industria de masini si echipamente, industria de prelucrare a lemnului etc.

Angajatorii au de cistigat daca incadreaza in munca absolventi

Reamintim angajatorilor faptul ca, in cazul in care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamint sint scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj aferenta celor angajati si primesc lunar, pe aceasta perioada, si niste subventii. Astfel, daca angajeaza absolventi ai ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arta si meserii vor primi, lunar, un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata (330 lei noi); pentru absolventii de invatamint secundar superior sau invatamint postliceal vor primi 396 lei; iar pentru absolventii de invatamint superior, 495 lei. Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi din rindul persoanelor cu handicap, ai formelor de invatamint mentionate anterior primesc lunar sumele aferente timp de un an si jumatate.
"De asemenea, se acorda subventii din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru incadrarea tinerilor cu virsta cuprinsa intre 16-25 ani, aflati in dificultate si confruntati cu riscul excluderii profesionale, conform prevederilor Legii 116/2002 privind marginalizarea sociala. Astfel, agentia va acord, in baza unui contract de solidaritate, o suma lunara reprezentind salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 75 la suta din cistigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul National de Statistica. Aceasta suma se acorda pina la implinirea, de catre angajat, a virstei de 25 ani", ne-a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii