Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Abonamente gratuite şi pentru elevii din clasele I - VIII!

• acestea se vor distribui doar prin intermediul unităţilor de învăţământ • operatorul de transport poartă discuţii în această perioadă cu toate unităţile şcolare pentru a pune la punct detaliile procedurii de eliberare a documentelor de călătorie • conducerea “Braicar” dă asigurări că elevii nu vor fi amendaţi, după începerea anului şcolar, dacă vor fi prinşi fără bilet

 

Municipalitatea a găsit banii şi pentru subvenţionarea integrală a contravalorii abonamentelor pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial, iar primarul Marian Dragomir a făcut un anunţ în acest sens pe pagina sa de facebook. Asta, în contextul în care hotărârea de Consiliu Local Municipal, aprobată în primăvara acestui an, privitor la acordarea de facilităţi pe transportul public elevilor brăileni, stabilea pentru elevii din clasele I - VIII că gratuitatea vine doar dacă vor fi disponibili banii necesari la bugetul local. “Condiţiile pentru a beneficia de aceste facilităţi sunt: elevii şi studenţii să aibă domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Brăila şi să urmeze cursurile unei unităţi de învăţământ de pe teritoriul Municipiului Brăila. Legislaţia prevede faptul că nu se pot acorda facilităţi cetăţenilor altor localităţi. Dar primăriile de comună care ştiu că elevii lor merg la cursuri în municipiu le pot acorda acestora facilităţi pe transportul în comun. Subvenţionarea abonamentelor pentru elevi şi studenţi a fost una dintre promisiunile electorale pe care, iată, le-am respectat. M-aş bucura foarte mult dacă din economia pe care fiecare familie o va face ca urmare a acestei subvenţii a transportului public, elevii vor primi de la părinţi o carte scrisă de autori brăileni, de exemplu”, a precizat în postarea sa edilul şef.

Chestionată de reporterii “Obiectiv” pe această temă, conducerea SC “Braicar” a comunicat faptul că toată procedura de eliberarea a acestor abonamente gratuite pentru elevi şi studenţi se va face doar prin intermediul unităţilor de învăţământ, aşa cum s-a întâmplat în primăvară, după perfectarea unui protocol în acest sens cu compania, care va deconta practic în bugetul local prestaţia serviciului de transport pentru elevii beneficiari. “Deja reprezentanţii noştri au început un periplu pe la toate unităţile de învăţământ pentru a pune la punct toate detaliile procedurale privind centralizarea datelor cu titularii acestor abonamente gratuite. Sunt de părere că în prima săptămână din nou an şcolar ne vor fi comunicate toate aceste informaţii astfel încât rapid să le trimitem în şcoli aceste abonamente”, ne-a declarat directorul SC “Braicar”, Cornel Săndulescu. De asemenea, sursa citată a dat asigurări că nu vor fi probleme pe parte de control a documentelor de călătorie în cazul beneficiarilor facilităţii pentru transportul în comun până la eliberarea efectivă a abonamentelor, în sensul că beneficiarii gratuităţii la transport nu vor fi amendaţi.   

Trebuie spus că o statistică a Inspectoratului şcolar Judeţean Brăila arată că în municipiu sunt peste 21.200 de elevi la cursuri de zi, care ar putea să beneficieze de abonamentul gratuit, dintre care sunt circa 6.900 de elevi în ciclul primar, alţi 6.300 în ciclul gimnazial şi aproape 8.000 la şcoli profesionale şi licee.
Categorie articol: 

Comentarii