Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ABC-ului siguranţei în trafic pentru micuţii elevi

* poliţiştii au demarat cea de-a patra ediţie a Programului “Şcoala Siguranţei Tedi” la care s-au înscris, în acest an, 49 de clase I, de la 34 de unităţi de învăţământ * întâlnirea poliţiştilor cu copiii a urmărit familiarizarea acestora cu regulile de circulaţie * prima întâlnire cu elevii a fost în localitatea Silistraru, apoi lecţia de educaţie rutieră a continuat la Şcoala Gimnazială "Al.I.Cuza" Brăila

 

 

Elevii din clasa întâi de la şcoala din Silistraru şi şcoala Gimnazială "Al.I.Cuza" Brăila s-au întâlnit cu poliţiştii pentru lecţii de educaţie rutieră. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Programului “Şcoala Siguranţei Tedi”, ajuns la cea de-a patra ediţie. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila a dat startul programului care se va implementa până la sfârşitul anului şcolar 2019-2020.

Potrivit poliţiştilor, în judeţul Brăila, în ediţia din acest an, s-au înscris 49 de clase întâi, de la 34 de unităţi de învăţământ din judeţul Brăila (16 din mediul rural şi 18 din mediul urban), fiind considerată cea mai mare participare la acest program de până acum. Prima activitate din "Şcoala Siguranţei Tedi" a fost dedicată de poliţiştii brăileni elevilor din localitatea Silistraru. Aceştia au făcut echipă cu micuţii în parcurgerea ABC-ului siguranţei în trafic, pe stradă sau în mijloacele de transport. “Plecând de la ideea că deprinderile corecte privind comportamentul în trafic se formează din copilărie, întâlnirea cu copiii a urmărit familiarizarea acestora cu regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte pentru a se deplasa în siguranţă pe drumurile publice, fie că sunt pietoni sau pasageri. În acest scop, poliţiştii le-au explicat celor mici pe care parte a drumului public au voie să se deplaseze, pe unde pot traversa strada şi ce trebuie să facă pentru a nu fi implicaţi în accidente. Acestora li s-a prezentat rolul semaforului şi diferenţa între cel pentru pietoni şi cel pentru autovehicule, cum trebuie să procedeze atunci când se deplasează cu mijloace de transport în comun, precum şi regulile pe care trebuie să le respecte ca şi pasageri în autoturisme”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Şi pentru că primăvară bate la uşă, poliţiştii le-au reamintit copiilor pe unde au voie să meargă cu rolele şi bicicleta şi care sunt locurile în care se pot juca în siguranţă.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, poliţiştii le-au prezentat materiale video ai căror protagonişti - copii de vârsta lor sau căţei care au învăţat comportamentul în trafic al oamenilor - le-au oferit încă o lecţie despre circulaţia în siguranţă.

Lecţia de educaţie rutieră a poliţiştilor brăileni a continuat la şcoala Gimnazială "Al.I.Cuza" Brăila, unde micuţii de clasa întâi au impresionat prin nivelul de cunoştinţe în asigurarea unei siguranţe personale de nota 10.

Poliţiştii le-au recomandat copiilor să circule numai pe trotuare sau pe potecile laterale ale drumurilor, numai pe partea stângă a drumului şi cât mai aproape de marginea acestuia. Strada trebuie traversată numai pe marcajul pietonal, la culoarea verde a semaforului, sau pe la colţul străzii dacă nu sunt marcaje, în niciun caz prin spatele vehiculelor staţionate.

 

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii