Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Aşa strălucesc oamenii buni"

Timp de jumătate de oră cei doi elevi au demonstrat profesionalism şi talent. Sunt doi tineri care promit, dacă în perioada ce urmează talentul lor va fi dublat de muncă multă. Interesant şi subiectul piesei. Apocalipsa a avut loc, iar cei câţiva oameni rămaşi în viaţă s-au refugiat sub pământ, în peşteri. Dragostea, şi în aceste condiţii vitrege, rezistă, deşi ia forme surprinzătoare. Acţiunea se petrece la limita realului cu fantasticul. Interesant, incitant, poate că un regizor va găsi suficient de interesant textul pentru a-l monta.
A urmat apoi o altă jumătate de oră de muzică clasică, la pian şi vioară. Protagoniste au fost: Dafina Trufaşu, Irina Buleac, elevele prof. Mircea Petrescu, şi Alexandra Satnoianu, eleva profesorului Gheorghe Vasile, care i-a fost de această dată şi corepetitor. Ele au interpretat melodii cunoscute din creaţia compozitorilor Chopin, Liszt, Kreisler, Brahms sau Constantin Dimitrescu.
În aceeaşi seară, în sala Mare s-a jucat spectacolul "Tangoul de adio", de Val Butnaru, în regia lui Emil Gaju, montat la Teatrul "Tudor Vianu" din Giurgiu. Scenografia îi aparţine Soranei Ţopa.
Acţiunea piesei se petrece la Paris, unde doi moldoveni se întâlnesc întâmplător. El, aflat la finalul vieţii, pe care o consideră ratată, motiv pentru care încearcă să se sinucidă, însă nici măcar acest lucru nu-i iese. Ea, la începutul unei vieţi noi, în căutarea reuşitei, plină de speranţe. Un spectacol interesant, care determină spectatorul să-şi reevalueze propria viaţă.
De la ora 20.00, în cadrul festivalului au mai avut loc două spectacole. În sala amenajată în Holul Monumental al teatrului, Wanessa Radu - voce şi Cornel Cristei - pian, au prezentat un program cu Baladele Brăilei, cântecele Mariei Tănase şi cântece din lirica poeţilor Nichita Stănescu şi Adrian Păunescu.
În sala de la Casa Tineretului, Teatrul Muzical "Nae Leonard" a prezentat spectacolul "Se întorc românii acasă", pe texte de Izabela Oancea şi Luminiţa Panaitopol. Regia îi aparţine lui Florin Melinte.

"Felii" - un spectacol eveniment cu Ofelia Popii

Astăzi, de la orele 10.00 şi 12.00, la Teatrul de păpuşi "Cărăbuş", Teatrul de păpuşi din Arad prezintă spectacolul 3D "Tovarăşul de drum", regizat de Radu Dinulescu.
De la ora 16.00, în Holul Monumental vor oferi un recital de poezie Dan Moldoveanu şi Cornel Cristei - pian, din lirica lui Romulus Vulpescu.
De la ora 17.00, în sala Studio, Teatrul Municipal din Baia Mare vine cu spectacolul one women show, cu Aurora Prodan, "Şi mâine e o zi", regia Anton Tauf.
De la ora 18.30, în sala Mare, Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu vine cu un alt one women show, "Felii", de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii.
De la 20.30, în Holul monumental se va juca spectacolul "Play Shakespeare", în regia lui Cristian Pepino, un spectacol cu păpuşi pentru adulţi.
De la ora 21.00, în Casa Tineretului se joacă "Copilul rece", în regia lui Cristian Ban.
De la ora 21.30, în sala Studio, George Ţoropoc va interpreta din lirica lui Jacques Prevert, sub genericul "Pasăre dragă, joacă-te cu mine!". Va urma un moment dedicat lui Panait Istrati din piesa "Martor şi judecător" de Ion Bălan, la care va mai participa şi actriţa Ana Zubcu alături de George Ţoropoc.
Categorie articol: 

Comentarii