Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

90 de zile de ingrijiri medicale, pentru o lovitura in timpla

Un tinar de 19 ani, din Ianca, a fost dat pe mina Tribunalului, sub acuzatia de vatamare corporala grava (art. 182 Cod Penal). Romica Ciric, individ cu antecedente penale, fost pacient al Spitalului de Psihiatrie - diagnosticat cu "tulburari organice de personalitate" -, l-a lovit pe un barbat cu minerul cutitului in timpla, pentru ca acesta il injurase si-l scuipase. Victima a cazut, lovindu-se cu capul de o teava. Cu capul fracturat si cheag de singe pe creier, ranitul a vazut moartea cu ochii, oamenii legii afirmind ca, desi a scapat cu viata, ar putea ramine cu sechele. Lui Adrian Margarit i-au fost necesare 90 de zile de ingrijiri medicale, ca sa se puna pe picioare. Acum, el ii solicita agresorului 50 de milioane de lei despagubiri civile.
Incidentul s-a petrecut in noaptea de 17/18 iunie 2005, in jurul orei 3.00. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, in acel moment, Ciric tocmai se pregatea sa intre in cafe-barul SC "Coriandri" SRL din Ianca. In fata usii, se afla Adrian Margarit, impreuna cu un prieten. Ca sa poata intra in local, inculpatul l-a impins usor pe cel care bloca intrarea. Ofensat de gestul tinarului, Margarit - care era in stare de ebrietate - l-a injurat si l-a scuipat cu obida. Reactia lui Ciric a fost una extrem de violenta. El a scos un cutit pe care-l tinea la ciorap, intr-o teaca si l-a lovit pe rival cu minerul in zona timplei. Luat prin surprindere, Margarit s-a dezechilibrat si a cazut pe spate, lovindu-se cu capul de o teava de la gardul imprejmuitor al cafe-barului si tragind peste el bicicleta pe care o tinea de coarne. Imediat, victima a intrat in coma.
Ingrozit de ceea ce-a putut sa faca, inculpatul l-a stropit cu apa pe ranit si l-a dus in local, asezindu-l pe un scaun. Vazind ca nu-si revine, el a parasit locul faptei. In jurul orei 3.30, a fost sesizata Politia Ianca si, ulterior, ambulanta, care l-a transportat pe Adrian Margarit la Galati, la Neurochirurgie. Diagnosticul era unul extrem de grav: "Traumatism cranio-cerebral grav cu hematom (...), dilacerare fronto-temporala dreapta si fractura fronto-parietala". Practic, creierul victimei era afectat si craniul zdrobit, aceasta avind sanse minime de supravietuire. Medicii chirurgi l-au salvat, totusi, pe Margarit, afrimind ca, dupa un an, se va sti sigur daca prezinta sechele, ca urmare a loviturii de la cap. Oamenii legii au solicitat efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice in cazul inculpatului Romica Ciric, pentru a vedea daca raspunde penal, tinind cont de faptul ca are probleme psihice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii