Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

88 persoane decedate din cauza gripei. Brăila, departe de virusul gripal

• Brăila rămâne în continuare judeţul cu zero cazuri de gripă • în ţară, numărul persoanelor care au murit din cauza virusului gripal a ajuns la 88 • numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute este în scădere în judeţul nostru • 99 brăileni s-au îmbolnăvit de pneumonie, în ultima săptămână

 

Centrul Naţional de Sănătate Publică a anunţat, miercuri, că numărul persoanelor decedate din cauza virusului gripal a ajuns la 88, în această săptămână. Este vorba despre un bărbat de 46 ani, din judeţul Caraş-Severin, nevaccinat antigripal, care a murit pe 4 martie, şi un altul de 47 ani, din judeţul Hunedoara, nevaccinat gripal, decedat pe 2 martie. “Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Braşov şi Sibiu şi medie în Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Constanţa. Cele mai multe cazuri de gripă sunt înregistrate în Bucureşti (324), Iaşi (131) şi Constanţa (97)”, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică. Brăila rămâne în continuare singurul judeţ ocolit de virusul gripal. Nu s-au înregistrat nici măcar suspiciuni, potrivit celei mai recente informări transmisă de Direcţia de Sănătate Publică Brăila. Tot la nivelul judeţului nostru, s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infecţii respiratorii acute, faţă de săptămânile precedente, în timp ce numărul bolnavilor de pneumonie stagnează. Asta, în condiţiile în care şcolile şi grădiniţele au fost închise toată săptămâna.

În săptămâna 26 februarie - 4 martie 2018 (săptămâna 9 de monitorizare), în evidenţele DSP Brăila există 353 cazuri de infecţii respiratorii acute, mai puţine cu 57 faţă de săptămâna 8 de monitorizare, când au fost 410 cazuri. Din totalul de 353, 14 reprezintă internările în spital pentru această maladie. Încă de la începutul acestui an, cei mai expuşi virozelor au fost şi sunt în continuare copiii intraţi în colectivitate. 125 de şcolari şi preşcolari, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, au fost diagnosticaţi cu infecţie respiratorie acută, iar la categoria de vârstă 15-49 ani, alţi 96 de adolescenţi şi adulţi au primit acelaşi diagnostic de la medici. Şi copiii de 2-4 ani au contactat răceala, în număr de 56. Cei mai feriţi de viroze au fost, de data aceasta, sugarii. Săptămâna trecută, au fost diagnosticaţi doar 19 bebeluşi, ceea ce este foarte puţin, comparativ cu săptămânile precedente, când numărul micuţilor bolnavi sărea de 30. Şi persoanele trecute de 65 ani s-au ferit de infecţiile respiratorii, doar 24 dintre brăileni îmbolnăvindu-se săptămâna trecută. Aşa cum am mai precizat, 14 persoane au ajuns la spital, pentru îngrijiri de specialitate, rămânând internate.

De pneumonie s-au îmbolnăvit 99 brăileni în săptămâna 9 de monitorizare, numărul cazurilor noi stagnând. În săptămâna 8, au fost 98 cazuri de pneumonie  în Brăila. Copiii au fost cei mai expuşi bolii: sugarii (22 cazuri), cei de 2-4 ani (22 cazuri), preşcolarii şi şcolarii până în 14 ani (27 cazuri). La categoria de vârstă 15-49 ani, s-au înregistrat 13 cazuri de pneumonie, iar în rândul brăilenilor trecuţi de 50 ani, 15 cazuri. La spital, au ajuns 49 pacienţi, unde au rămas internaţi pentru tratament de specialitate.
Categorie articol: 

Comentarii