Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

8.000 de brăileni nu au carduri de sănătate

Deşi mai sunt doar două luni de zile până când utilizarea cardului naţional de sănătate va fi obligatorie, la Brăila încă mai sunt 8.000 de asiguraţi care nu au intrat în posesia documentului medical. Dacă până acum "paşapoartele" medicale erau ridicate direct de la sediul Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila, mai nou, acestea pot fi distribuite asiguraţilor de către medicii de familie. "Până la acest moment, au fost ridicate de către medicii de familie, un număr de 1.146 de carduri, urmând ca cele nedistribuite de medicii de familie într-o perioadă de 12 luni de la primirea acestora, vor fi returnate Casei. În cursul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare în urma întâlnirii organizate cu medicii de familie vor fi predate cardurile asiguraţilor înscrişi pe listele lor", a informat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul CJAS Brăila, dr. Camelia Nedelcu.
Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului nostru, aproape toţi furnizorii de servicii medicale deţin cititoare de carduri, astfel că documentele au intrat deja în circulaţie, de la începutul acestei luni. Oamenii trebuie să ştie că până în luna aprilie, cardul naţional de sănătate va funcţiona în paralel cu adeverinţa de asigurat, iar de la 1 mai 2015 serviciile medicale vor fi acordate doar în baza acestui document.
Pentru judeţul Brăila au fost tipărite aproape 220.000 de carduri de sănătate, la Casă fiind returnate circa 13.000 de documente, din care peste 3.600 au fost carduri emise pe numele unor persoane decedate.
Amintim că în acest judeţ, distribuirea cardurilor de sănătate a început pe 23 septembrie 2014 şi s-a încheiat la jumătatea lunii noiembrie anul trecut.

 
Categorie articol: 

Comentarii