Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

80 de câini au fost sterilizaţi gratuit în Chercea

Campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân iniţiată de Primăria Brăila şi Asociaţia Dog Rescue Bucureşti şi derulată la sfârşitul săptămânii trecute în incinta Căminului Cultural din cartierul Chercea nu a rămas fără ecou. În total, chercenii au adus pentru sterilizat 80 de câini, ponderea cea mai mare având-o femelele. Cei doi medici veterinari şi cei doi asistenţi sosiţi la Brăila prin intermediul asociaţiei Dog Rescue au lucrat de dimineaţa până seara, în zilele de vineri şi sâmbătă, pentru a putea opera toate patrupedele cu care au venit locatarii cartierului. Ei au putut face faţă volumului mare de muncă şi datorită a trei voluntari brăileni - o studentă a Facultăţii de Medicină Veterinară, un elev al Colegiului "Nicolae Bălcescu" şi încă o tânără iubitoare de animale. Aceştia s-au dovedit de mare ajutor făcând treburi care altfel ar fi ocupat mult din timpul echipei medicale propriu-zise.
Primăria anunţă că astfel de campanii vor fi organizate, în perioada următoare, şi în alte cartiere din municipiu. "Acest proiect îşi propune să informeze populaţia cu privire la obligativitatea sterilizării, identificării prin microcipare şi înregistrării în Registrul Câinilor cu Stăpân a câinilor de rasă comună, să sprijine proprietarii de câini de a intra în legalitate prin sterilizarea, microciparea şi înregistrarea acestora, de a preveni abandonul şi înmulţirea necontrolată a câinilor fără stăpân", se arată într-un comunicat al Primăriei Brăila.
Conform legii, de la 1 ianuarie 2015 toţi posesorii de câini de rasă comună sunt obligaţi să-i sterilizeze, microcipeze şi înregistreze într-un registru special. Cei care nu se conformează riscă amenzi substanţiale. La cabinetele veterinare private, operaţiile de sterilizare a patrupedelor sunt destul de costisitoare, tarifele situându-se în jurul valorii de 100 lei.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii