Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

8 scoli in greva

Acest an scolar incepe cu stingul. In opt unitati scolare din municipiu prima zi de scoala este de fapt ultima zi de vacanta. La scolile: "Vasile Alecsandri", "Mihu Dragomir", "Dimitrie Cantemir", "Ion Creanga", nr. 24, "Fanus Neagu", si la liceele "Cerna" si "Sebastian" in prima zi de scoala profesorii pleaca la miting si lasa elevii acasa. Pentru acesti elevi clopotelul va suna pentru prima data abia luni dimineata. In judet nu exista, ieri, pina la ora 16.00, o situatie exacta cu scolile care incep activitatea si cu cele care nu o incep pentru ca in urma discutiilor aprinse din fiecare scoala se puteau produce schimbari. Inspectoratul Scolar a precizat ca inspectorii vor participa la festivitatile de deschidere la scolile de care raspund, inspectorul general Lilliana Tudoran va participa la festivitatile de la Scoala nr. 2 Baraganu si de la Grupul Scolar Faurei, iar inspectorul general adjunct va participa la deschiderea festiva a scolii de la Agaua.
In urma unui sondaj efectuat in rindul scolilor din municipiu, am constatat ca la unele deschiderea anului scolar nu va fi vineri, ci abia luni, la altele incepe vineri dar fara festivitate, iar la altele scoala incepe normal, astazi, cu festivitate de deschidere.
La Colegiul "Murgoci" profesorii au optat pentru varianta inceperii scolii astazi, insa fara festivitate, la "Balcescu" se face si festivitate de deschidere, insa orele vor incepe de luni, 18 septembrie. La Liceul "Perpessicius" scoala incepe astazi, de la ora 10.00. Directorul adjunct, Ane Mary Luca, a precizat ca incep scoala chiar daca au motive sa protesteze pentru ca isi respecta prea mult copiii ca sa le rapeasca bucuria primei zi de scoala. La Scoala "Nedelcu Chercea" azi va fi o prima zi de scoala normala. Directorul, Jan Bulancea, a spus ca au fost discutii, dar considera ca trebuie sa respecte parintii si copiii, pentru ca oricum nu asa se vor rezolva lucrurile. La Scoala "George Cosbuc" scoala incepe astazi, cu deschidere festiva, insa profesorii care nu au ore chiar de dimineata vor fi prezenti la miting. La Scoala "Mihai Viteazul" anul de invatamint incepe fara festivitate. "Noi sintem pregatiti pentru festivitatea de la ora 10.00. Numai un om irational ar putea sa impuna un punct de vedere. Aici este vorba de constiinta. Nici liderul sindical nu a impus boicotarea anului scolar, nici eu inceperea anului scolar. Fiecare face asa cum ii dicteaza constiinta si respecta un fapt normal. La noi, colectivul chiar nu prea ar mai vrea sa faca greva, sa protesteze prin aceste mijloace. Ne-am chinuit anul trecut si am primit ce au primit si ceilalti bugetari. Nu mai merita", a spus directorul Grupului Scolar "Nenitescu", prof. ing. Mircea Manu.
O situatie exacta cu scolile care au inceput anul scolar astazi o vom putea publica abia luni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii