Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

750 de miliarde pentru salvarea Europei

Banii vor putea fi folosiţi pentru a ajuta economiile din Zona Euro care se confruntă cu probleme financiare. Planul constă în alocarea a 440 de miliarde de euro provenind de la guvernele din Eurogrup, 60 de miliarde de euro dintr-un fond UE de urgenţă şi 250 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional.

La scurt timp după anunţarea deciziei, Banca Centrală Europeană a anunţat că este dispusă să cumpere obligaţiuni emise de guvernele din Zona Euro şi private, pentru a asigura lichiditatea pe pieţe. De asemenea, Rezerva Federală americană a anunţat că va redeschide acordurile swap cu alte bănci centrale, pentru a se asigura că acestea au acces la dolari.

Pachetul important de salvare reflectă gravitatea crizei cu care se confruntă Europa şi temerile din ce în ce mai mari potrivit cărora situaţia s-ar putea degrada atât de mult încât va submina creşterea economică fragilă a economiei globale. Măsurile contrazic deciziile anterioare, potrivit cărora fiecare ţară membră UE ar trebui să îşi administreze propriile finanţe, deschizând o perioadă în care membrii Eurogrup îşi asumă responsabilităţi fără precedent în ceea ce priveşte problemele financiare ale altor ţări.
Categorie articol: 

Comentarii