Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

75% dintre contribuabili si-au depus, in termen, declaratiile de venit

Directia Generala a Finantelor Publice a inregistrat, pina la data de 15 mai 2006, un numar de 6.572 declaratii privind veniturile realizate in anul 2005 de catre contribuabilii persoane fizice.
Numarul declaratiilor se va modifica in zilele urmatoare, intrucit mai exista plicuri la oficiile postale care nu au ajuns inca la sediul Administratiei Publice.
Numarul estimat al contribuabilililor care aveau obligatia sa depuna declaratia de venit, la nivelul judetului Braila, este de 8.737.
In perioada urmatoare, institutia va transmite instiintari catre contribuabilii care nu au depus declaratiile de venit pe anul 2005, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, prin care li se va notifica acestora depasirea termenului legal de depunere a declaratiilor, precum si consecintele neindeplinirii acestei obligatii.
Concret, potrivit Codului de procedura fiscala, in cazul persoanelor fizice, nedepunerea in termenul prevazut de lege (15 mai) a declaratiei de venit constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10 la 100 RON.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii