Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

7,4 milioane de lei pentru consultanţă gratuită acordată fermierilor

O firmă din Bucureşti a câştigat contractul cu Ministerul Agriculturii privind oferirea serviciilor de consultanţă, cu titlu gratuit, fermierilor din regiunea din care facem parte, în vederea accesării de fonduri în cadrul Măsurii 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă. Potrivit anunţului de atribuire, pe Regiunea SUD-EST incluzând judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea, serviciile de consultanţă vor fi asigurate de "Romair Consulting" SRL, care va câştiga de pe urma acestui contract suma de 7,44 milioane de lei (9,67 milioane lei preţul de pornire). Potrivit estimărilor ministerului, ar fi vorba de 7.320 de fermieri din întreaga regiune, cărora această firmă le va asigura servicii de întocmire a planurilor de afaceri şi a dosarelor de aplicaţie în vederea accesării Măsurii141 "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă". Desemnarea firmei bucureştene s-a făcut în urma unei licitaţii în care oferta financiară a avut o pondere de 40%, în evaluarea ofertei diferenţa fiind componenta tehnică.
De precizat că maxim 11% din acest contract va putea fi subcontractat, mai concret fiind vorba despre partea de asigurare a punctelor de lucru, transmiterea corespondenţei, proiectarea şi implementarea fluxului de lucru şi a instrumentului de monitorizare.
Contractul în sine este legat de un alt proiect finanţat din fonduri comunitare, mai precis din fondurile FEADR (Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Regională) prin PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Regională) 2007-2013, Măsura 143 "Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţă pentru agricultori".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii