Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

70 de localitati din judet au ramas pe intuneric miercuri noaptea

Viscolul de miercuri dupa-amiaza a provocat grave probleme in reteaua de alimentare cu energie electrica, sute de consumatori casnici atit din municipiu, cit si din judet petrecindu-si pe intuneric noaptea de miercuri spre joi. Bilantul de joi dimineata indica faptul ca 70 de localitati din judet erau nealimentate, in foarte putine cazuri reusindu-se reluarea alimentarii cu energie electrica.
Nici previziunile in ceea ce priveste reintrarea in normalitate nu sint prea optimiste intrucit, potrivit informatiilor prezentate de conducerea "Electrica" Braila, pentru realimentarea unor localitati, sint necesare chiar si 6 zile pentru remedierea avariilor. In aceste cazuri, "Electrica" a decis sa incerce varianta alimentarii consumatorilor din aceste zone din surse independente de energie electrica, in sensul deplasarii in teren a unor grupuri electrogene care produc energie electrica prin arderea combustibililor lichizi.
"La o prima evaluare sint 27 de linii electrice aeriene de medie tensiune avariate la care se adauga 28 de linii pentru irigatii. Apoi mai sint 354 posturi de transformare ramase fara tensiune. Mult mai grav este ca sint o serie de derivatii de medie tensiune unde se inregistreaza peste 120 de stilpi rupti, situatie nemaiintilnita de la avariile din anul 1988", ne-a declarat purtatorul de cuvint al "Electrica" Braila, Dana Anghel. In plus, sursa citata a explicat ca fata de orele diminetii de ieri, cind se inregistrau 70 de localitati fara tensiune, in jurul prinzului se reusise realimentarea in cazul localitatilor Visani, Sutu, Ibrianu, Maraloiu, Gradistea de Sus, Gradistea de Jos, Custura, Boarca, Racovita, Corbeni, Chiscani. De asemenea, conducerea companiei a avertizat ca exista totusi posibilitatea ca in aceste localitati sa mai apara probleme in reteaua de joasa tensiune, cunoscute ca deranjamente individuale. "Exista posibilitatea ca anumite localitati cum ar fi Gemenele, Gavani, Movila Miresii, Scortaru Nou, Sihleanu, Gurguieti, sa ramina nealimentate mai multe zile, chiar si 5 sau 6 zile, datorita lucrarilor ample necesare si a faptului ca ne confruntam cu o lipsa acuta de stilpi, in contextul in care, in ultimele zile, fabricile nu au mai lucrat si rezervele de stilpi au fost deja consumate", a mai spus Anghel.
De mentionat este ca, pentru remedierea tuturor problemelor generate de vintul puternic, "Electrica" a deplasat in teren circa 30 de echipe care lucreaza in doua si chiar 3 schimburi. Efortului companiei se adauga si ajutorul Agentiei de Intretinere si Servicii Energetice precum si al firmelor de constructii autorizate. "Speram ca in cea mai mare parte consumatorii sa fie alimentati joi si vineri pina la orele serii. Situatia este fluctuanta, se modifica de la ora la ora, iar SDFEE Braila face raportari permanent la Prefectura si la Filiala din Ploiesti", a incheiat purtatorul de cuvint al "Electrica" Braila.

Probleme si in municipiu

Si in municipiu au fost inregistrate deranjamente, mai multi locuitori din diferite cartiere anuntind ca de miercuri dupa-amiaza nu mai au curent electric. Potrivit datelor prezentate de salariatii de la Serviciul de preluare deranjamente - 929, in retelele de joasa tensiune, atit in municipiu, cit si in judet, s-au inregistrat numai miercuri 199 de deranjamente, iar joi, in jur de 90 de apeluri.
Ieri, la inchiderea editiei, numarul localitatilor din judet in cazul carora se reusise reluarea furnizarii energiei electrice se ridica la 17, in contextul in care fusesera realimentate si localitatile Tudor Vladimirescu, Scortaru Vechi, Romanu, Oancea, Tibanesti si Tufesti. De asemenea, numarul posturilor de transformare ramase fara tensiune s-a redus la 310 comparativ cu 354 cite erau avariate ieri dimineata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii