Mergi la conţinutul principal

7 aprilie - Ziua Mondiala a Sanatatii

Ziua Mondiala a Sanatatii este un eveniment organizat la scara mondiala de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Incepind cu 1950, a fost marcata in fiecare an pe data de 7 aprilie, pentru a atrage atentia asupra aspectelor cheie globale de sanatate. Tema acestui an este securitatea sanitara internationala. Tema Zilei Mondiale a Sanatatii si a Raportului Sanatatii Mondiale 2007 a fost selectionata pentru a sublinia faptul ca, intr-o lume globalizata, aspectele privind sanatatea reprezinta provocari care merg dincolo de orice granita nationala si care au impact asupra sigurantei colective a persoanelor din intreaga lume. Printr-o colaborare strinsa intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare, comunitatea internationala va fi mult mai bine pregatita sa faca fata problemelor cheie transfrontaliere de sanatate publica si la rindul ei sa contribuie la o lume mai sigura.
"Scopul Zilei Mondiale a Sanatatii 2007 este sa atraga atentia la scara mondiala asupra aspectelor securitatii sanitare internationale, sa angajeze nivelurile politice la nivel inalt in abordarea acestor aspecte, sa demonstreze faptul ca aspectele privind sanatatea sint strins legate de politicile nationale si internationale si de agendele de securitate", a precizat dr. Lucica Scutaru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Braila. Potrivit sursei citate, amenintarile la adresa sanatatii nu cunosc frontiere; intr-o lume globalizata, epidemiile emergente traverseaza frontierele si ameninta securitatea colectiva, iar amenintarile la adresa sanatatii si securitatii se multiplica la o viteza nemaiintilnita pina in prezent. De aceea, fiecare tara trebuie sa investeasca in sanatate si sa isi construiasca si capacitatea de a preveni amenintarile noi sau deja existente prin intarirea sistemelor de sanatate publica. "Numai atunci putem construi un viitor mai sigur, iar Implementarea Regulamentelor Sanitare Internationale (IHR) din iunie 2007 va ajuta la construirea si intarirea mecanismelor eficiente pentru alerta si raspuns la nivel national si international in caz de epidemii", a mai spus dr. Lucica Scutaru, adaugind ca felicita toate cadrele medicale pentru deosebita daruire in slujba sanatatii brailenilor si, cu aceasta ocazie, le ureaza putere de munca in indeplinirea misiunii nobile de alinare a suferintelor provocate de boala.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro