Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

67,8% dintre somerii braileni sint din mediul rural

Potrivit datelor furnizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila, numarul somerilor corespunzator sfirsitului lunii noiembrie a fost de 7.104 persoane. Dintre acestia numarul celor indemnizabili a fost de 1.875, restul de 5.229 fiind in categoria celor care nu mai primesc nici un fel de indemnizatie de somaj. Ponderea somerilor neindemnizabili este de 73,6 %.
Din punct de vedere al studiilor, un procent de 84,4% au nivel de instruire primar, gimnazial si profesional, 12% sint absolventi de liceu si scoala postliceala, iar 3,6% au studii universitare.
In ceea ce priveste structura somerilor pe grupe de virsta, 31,2% au pina-n 29 de ani, 31,7% au intre 30 si 39 ani, iar 37,1% au peste 40 de ani.
Potrivit datelor din evidenta AJOFM, in noiembrie, somajul in rindul barbatilor a fost de 6,8%, cu 0,3 puncte procentuale mai ridicata decit in luna anterioara, iar in rindul femeilor a fost de 3,6%.
"In ceea ce priveste repartizarea somerilor pe localitati facem mentiunea ca 32,2% provin din mediul urban: municipiul Braila, orasele Faurei, Ianca si Insuratei. Nu mai putin de 67,8% dintre someri sint din mediul rural, din cele 40 comune ale judetului'', se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Braila.
Rata somajului din noiembrie, de 5,3% a fost mai ridicata comparativ cu octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii