Mergi la conţinutul principal

6.331 de decese din 17.800 de cazuri de Ebola

Sierra Leone a devenit pentru prima dată ţara cu cel mai mare număr de persoane contaminate cu virusul Ebola, cu 7.798 de cazuri recenzate, faţă de 7.719 în Liberia.
Precedentul bilanţ al OMS, prezentat pe 2 decembrie, anunţase 6.070 de morţi din 17.145 de persoane infectate cu virus.
Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, a pornit din Guineea la sfârşitul lui decembrie 2013. Pe 6 decembrie, în această ţară se înregistrau 1.412 decese din 2.283 de cazuri. În Liberia, pe 3 decembrie erau contabilizate 3.177 persoane decedate din 7.719 cazuri.
În Sierra Leone, OMS a recenzat pe 6 decembrie 1.742 de morţi din 7.798 de cazuri înregistrate. În prezent, în Sierra Leone există mai multe cazuri de Ebola decât în Liberia.
În Mali, ultima ţară lovită de virus, OMS a anunţat opt cazuri care s-au soldat cu şase decese.
Bilanţul din Nigeria şi Senegal a rămas neschimbat după două luni de zile, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale în Nigeria, şi unul în Senegal, un student originar din Guineea a cărui vindecare a fost anunţată de autorităţi pe 10 septembrie. Aceste două ţări au fost retrase de pe lista ţărilor unde epidemia face ravagii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro